Ο Σ.Γ. καταδικάζει κάθε πιθανή εκδήλωση υποδοχής στην αυριανή προσέλευση των παιδιών στο σχολείο

Εν όψη της αυριανής προσέλευσης των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου ο σύλλογος γονέων ανακοινώνει ότι για λόγους συμβολικούς καταδικάζει κάθε εκδήλωση υποδοχείς που πιθανόν προγραμματίζεται να γίνει στο σχολείο.
Θεωρεί ότι κάθε τι τέτοιο ενισχύει απλώς την γενικότερη προπαγάνδα που γίνεται για το θέμα αυτό και δεν έχει σε καμία περίπτωση αποδέκτη τους αλλοδαπούς μαθητές,τους οποίους κατά τα λοιπά βλέπουν συμπάθεια.
Στην ανακοίνωση τους εξηγούν αναλυτικά την μη τήρηση της πολιτείας στα προαπαιτούμενα που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Μη τηρούμενα Προαπαιτούμενα τα οποία οδηγούν τον σύλλογο και το σύνολο των γονέων σε αντίδραση.
Δειτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
1ου δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα, με την υπ’αριθμ. πρωτ. 25/16.2.2017 επιστολή του Διευθυντή του Σχολείου μας, ενημερωθήκαμε για την έναρξη του προγράμματος Δ.Υ.Ε.Π. στο σχολείο μας από την Παρασκευή, 17.2.2017. Με δεδομένο αυτό και καθώς κανένας από τους προβληματισμούς και τα προαπαιτούμενα που τέθηκαν από εμάς, όσο και από την Ένωση Γονέων, αλλά και τον Δήμο Ωραιοκάστρου το προηγούμενο διάστημα, για την φοίτηση των παιδιών αυτών στα σχολεία μας, δεν καλύφθηκαν, ούτε τηρήθηκαν, από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, αντίθετα ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την αλλαγή των διατάξεων του νόμου περί ιθαγένειας, σας ενημερώνουμε ότι θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας της 30.11.2016, οι οποίες έχουν ως εξής :
Α) Αποστολή επιστολών – ερωτημάτων ανάδειξης του θέματος στις διαστάσεις που εμείς θεωρούμε ότι έχει, σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες (Βουλευτές, Υπουργούς, Περιφέρεια, Δήμο), ώστε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.
Β) Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα και συνταγματικότητα των αποφάσεων για την λειτουργία των ΔΥΕΠ στα δημόσια σχολεία και την επιλογή του δικού μας μεταξύ αυτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το άρθρο 16 παρ.2 και 4 του Συντάγματος που αναφέρει αυτολεξεί: 16 παρ. 2 Σ. «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» και 16 παρ. 4 Σ. «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».
Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν προκύπτει καμία δυνατότητα ένταξης αλλοδαπών μαθητών στο Δημόσιο σχολείο, οι οποίοι, όπως διατείνονται οι παράγοντες του Υπουργείου παιδείας θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας για μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον υπάρχει προφανής και αξεπέραστη αντίθεση των στόχων που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ακριβώς λόγω της ιδιότητάς τους ως αλλοδαπών («ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης»).
Γ) Τριήμερη αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματά τους, από την επόμενη ημέρα έναρξης λειτουργίας του Δ.Υ.Ε.Π. στο σχολείο μας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι καταρχάς οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς να ρωτηθούμε και χωρίς να ενημερωθούμε, ούτε εμείς οι γονείς, ούτε πολύ περισσότερο το σχολείο και η τοπική αυτοδιοίκηση, καθ’όσον μας διαβεβαιώνουν τουλάχιστον γι’αυτό ο Διευθυντής του σχολείου μας και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, αλλά επιπλέον δεν λήφθηκε υπόψη κανένα από τα προαπαιτούμενα που θέσαμε με την από 16.9.2016 Αναφορά μας στον κ. Υπουργό Παιδείας, ούτε από αυτά που προφορικά δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντής, σε συνάντηση με την Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, όσο και με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ενώ δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι προϋποθέσεις που ορίζει η ίδια η εφαρμοζόμενη Υπουργική Απόφαση για την λειτουργία των ΔΥΕΠ (υπ’ αριθμόν 180647/ΓΔ4 ΦΕΚ Τεύχος Β 3502/31.10.2016), που θέτει ως κριτήρια για την επιλογή των σχολείων που θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ α) την εύλογη απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας και β) την ύπαρξη διαθέσιμων και κατάλληλων αιθουσών.
Δηλώνουμε δε ότι αρνούμαστε να αποδεχθούμε κάθε τι που αφορά το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς την αυτονόητη προϋπόθεση της ανακοίνωσης συνολικού τεκμηριωμένου σχεδίου από την πλευρά της Πολιτείας και δεν αποδεχόμαστε εμβαλωματικές λύσεις επηρεασμένες από ιδεολογήματα.
Σας ανακοινώνουμε επίσης ότι ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταδικάζει, για λόγους συμβολικούς, κάθε εκδήλωση υποδοχής που πιθανόν προγραμματίζεται από το σχολείο μας για την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ή για τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, καθώς θεωρεί ότι κάθε τι τέτοιο ενισχύει απλώς την γενικότερη προπαγάνδα που γίνεται για το θέμα αυτό και δεν έχει σε καμιά περίπτωση αποδέκτη τους αλλοδαπούς μαθητές, τους οποίους κατά τα λοιπά βλέπουμε με συμπάθεια.
Καλούμε όσους γονείς έχουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο να επικοινωνήσουν με το Διευθυντή του σχολείου μας προκειμένου να εκφράσουν την άποψη και τη βούλησή τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε εκδηλώσεις υποδοχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
IMG_7843

IMG_7844

IMG_7845

IMG_7847


vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. O συνταγματικός αναλφαβητισμός αποδεικνύεται τώρα, σε αυτή την οριακή για την ιστορία μας κάμπη, ως έσχατη προδοσία συντελούμενη από την πλειοψηφία του ελληνικού λάου. ενώ, ομάδα διαστελλόμενη και δρώσα ενεργεί τα δέοντα ώστε να λαμβάνει το όλον θέμα την πρέπουσα πορεία προς την δικαιοσύνη και τη δημοσιότητα. – See more at http://ieridilosi.blogspot.gr/2017/01/o.html?spref=fb&m=1#sthash.ppRNW6A5.dpuf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.