Άποψη για τις δημοτικές εκλογές

Οι εκλογές του 2019 κοντεύουν. Ο εκλογικός νόμος “Κλεισθένης” και η απλή αναλογική αλλάζει τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Πολλοί οι μνηστήρες και οι λαγοί… άλλοι αγωνίζονται πραγματικά για τη θέση του δημάρχου και άλλοι για να είναι αρχηγοί μιας παράταξης η οποία και με μικρό ποσοστό στις εκλογές ενδεχομένως να παίξει κύριο ρόλο την επόμενη μέρα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το ερώτημα και το δίλημμα είναι ένα : η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει ενωμένους και όλοι μαζί να υποστηρίξουμε τη νέα διοίκηση,όποια και αν είναι αυτή, για το καλό του τόπου και να αφήσουμε στην άκρη τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις προσωπικές βλέψεις ;

Για να γίνει αυτό οφείλουμε εμείς όλοι οι δημότες που ψηφίζουμε και εκλέγουμε τους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους να έχουμε επαφή μαζί τους καθ΄όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο ένα μήνα πριν τις εκλογές,

Θα δούμε πάλι πάρα πολλούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους προεκλογικά να υπόσχονται και να τάζουν πολλά. Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε τις επιλογές μας και να ψηφίσουμε αυτόν που κρίνουμε σωστό για το καλό του τόπου. Το θέμα  είναι όλοι αυτοί που κόπτονται και ζητούν την ψήφο μας την επόμενη μέρα των εκλογών, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι, να βρίσκονται και πάλι στις επάλξεις και όχι να κρυφτούν – να εξαφανιστούν και να ξαναεμφανιστούν μετά από 4 χρόνια στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πρέπει επιτέλους να υιοθετήσουμε το ” η ισχύς εν τη ενώσει ” .

Όταν θέλουμε πραγματικά η εκάστοτε διοίκηση να πετυχαίνει το προεκλογικό της πρόγραμμα οφείλουμε  μετά το πέρας των εκλογών να στηρίζουμε τη διοίκηση αλλά και να την ελέγχουμε  και να δίνουμε το δυναμικά μας παρών στα συμβούλια διότι αυτή η παρουσία μας είναι που αλλάζει τις αποφάσεις (παραδείγματα έχουμε πολλά).

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Ιακωβίδης Βασίλης

Υ.Γ.Δεν θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.