Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ

Μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ, όπως προέβλεπε ο νόμος 4093/2012.

 

Με την υπ’ αριθμόν 3/2022 απόφασή της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι παράνομα καταβάλλονταν μειωμένες οι αποδοχές στους ιατρούς ΕΣΥ, όπως το ίδιο είχε κρίνει προ 4ετίας και η Ολομέλεια του ΣτΕ.

 

Η απόφαση επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ επιτρέπει να λάβουν αναδρομικά χιλιάδες ευρώ, της τελευταίας πενταετίας , που ανάλογα με τους μισθούς τους μπορεί να φτάσουν τις 40.000 με 60.000 ευρώ ο κάθε γιατρός.

 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται να προστεθεί σε σειρά δικαστικών αποφάσεων Πρωτοδικείων και Εφετείων που δικαίωναν τους γιατρούς, ήδη από το 2017, αλλά και άλλες της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (437/2014) και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (431/2018).

ertnews.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.