Άρση των μέτρων Όλες οι αλλαγές και τα πρόστιμα

Άρση των μέτρων Όλες οι αλλαγές και τα πρόστιμα

Γάντια, μάσκες, κοινωνική απόσταση, συνεχές καλό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμού και προσοχή στις ευάλωτες ομάδες, θα αποτυπώνουν από τις 4 Μαΐου τη νέα καθημερινότητα της ζωής μας στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών.
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έδωσε τις διαστάσεις της νέας κανονικότητας τονίζοντας ότι «επιστρέφουμε και μένουμε ασφαλείς». Στη συνέχεια οι αρμόδιοι υφυπουργοί εξειδίκευσαν την άρση των περιοριστικών μέτρων. Στη συνέχεια οι υφυπουργοί εξειδίκευσαν τη διαδικασία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη για όλους όσοι μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για εκείνους που βρίσκονται σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους, όπως τα κομμωτήρια και τα κουρεία, που μαζί με τα κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ, ανοίγουν στις 4 Μαΐου, όλα με ραντεβού.
  • Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, σε χώρους όπου ανακοινώθηκε ότι η χρήση είναι υποχρεωτική.
  • Σε ισχύ είναι ακόμα το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ. Πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας.
  • Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ

-Τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί.

-Αίρονται οι με τα SMS περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών που δεν θα ισχύουν για δύο εβδομάδες εκτός νομού. Από τις 18 Μαΐου θα είναι πιθανή η ολική απελευθέρωση στις μετακινήσεις με βάση πάντα την πορεία της επιδημίας.

Κλειστές παραμένουν οι οργανωμένες παραλίες.

Στις 4 Μαΐου ανοίγουν ορισμένες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών και αθλητικών ειδών καθώς και τα καταστήματα μεταποίησης υποδημάτων.

-Στις 11 Μαΐου ανοίγει το υπόλοιπο λιανεμπόριο και στη συνέχεια εντός του μήνα τα εμπορικά κέντρα.

-Σε κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου 20 τετραγωνικών μέτρων  επιτρέπεται η παρουσία συνολικά 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού. Τηρείται η απόσταση 2 μέτρων από κάθε άτομο.

Οι εκκλησίες από τις 4 Μαΐου θα είναι  ανοιχτές. Οι πιστοί μπορούν να συμμετάσχουν από τις 17 Μαΐου στη θεία λειτουργία με κανόνες.

– Σχολεία: Στις 11 Μαΐου ανοίγει η Γ’ Λυκείου, μια εβδομάδα μετά θα ανοίξουν Γυμνάσιο και Λύκειο. Δημοτικά και νηπιαγωγεία κλειστά ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, αν είμαστε σίγουροι, ενώ θα υπάρχει και η εξ αποστάσεως διδασκαλία για περιπτώσεις παιδιών που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο.

-Από τις 18 Μαΐου θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικά πάρκα και βοτανικοί κήποι.

-Επίσης την 1η Ιουνίου ανοίγουν ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίαςκαφέ και εστιατόρια κατ’ αρχήν όσα έχουν εξωτερικό χώρο. Επίσης την ίδια ημερομηνία θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο κύμα της δικαιοσύνης.

-Τον Μάιο οι ηλικιωμένοι να μείνουν στο σπίτι με βάση τα ήδη γνωστά μέτρα. Αν όμως έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν σε εξοχικά να το πράξουν. Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά.

-Δεν θα ανοίξουν τα κλειστά γυμναστήρια και οι παιδικές χαρές.

-Σύσταση τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

-Προκρίνεται η χρήση ΙΧ αντί ΜΜΜ – Δεν ισχύει ο δακτύλιος για τον Μάιο-

Περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ, λεωφορεία και τραμ.

-Στα ταξί μόνο ένα άτομο εκτός εάν είναι γονείς με τα παιδιά.

Προσέλευση των Δημοσίων υπαλλήλων σε 3 φάσεις, στις 7, 8, και 9 το πρωί.

-Παραμένει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς.

-Ενθαρρύνεται η χρήση του gov.gr

Κρίσιμη ημερομηνία η 29η Ιουνίου όπου θα κριθούν όλα τα μέτρα. Εάν όλα πάνε καλά τότε θα περάσουμε στην τρίτη φάση που θα διαρκέσει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

πηγή ΕΡΤ

Άρση μέτρων- Πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.