Έγινε…θέμα η κόντρα Σαραμάντου-Γαβότση για τα δημοτικά οικόπεδα

Ξεπέρασε τα όρια του Ωραιοκάστρου και του ομώνυμου δήμου η κόντρα του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  στον δήμο. Δημήτρης Σαραμάντος και Αστέριος Γαβότσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους τελευταία για το θέμα…

των δημοτικών οικοπέδων και η εφημερίδα “Μακεδονία” στο σημερινό της φύλο αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην νέα τους διαμάχη. Δείτε το θέμα:

 

“Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου και του επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης “Πολιτεία με όραμα” υποψηφίου δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Ο τελευταίος τον κατηγορεί για ξεπούλημα δύο δημοτικών οικοπέδων στην περιοχή “Αλώνια”, για τα οποία, όπως καταγγέλλει, ελήφθησαν δύο αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες όμως ακύρωσε ως παράνομες η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης κ. Γαβότσης, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε στις 18.10.2013, την οποία συνυπέγραψαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κ. Ιωσηφίδης, Φ. Παρπόρη, Β. Καραστερίου, Θ. Καρύδης, Π. Αταμιάν, Γ. Χατζηπαραδείσης και Α. Θεμελής, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος με τις αρ. πρωτ. 94703 και 96777/23-12-2013 αποφάσεις του ακύρωσε τις 319 και 320/2013 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που αφορούσαν την ανταλλαγή οικοπέδων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανταλλαγή δημοτικών οικοπέδων που πρότεινε ο δήμος Ωραιοκάστρου σε πολίτες της περιοχής, οι οποίοι κατέθεσαν αγωγή ζητώντας να τους καταβληθούν συνολικά 450.000 ευρώ για εκτάσεις που τους ανήκαν, αλλά δεσμεύθηκαν από τον δήμο στο πλαίσιο ρυμοτομικών παρεμβάσεων.
“Η διοίκηση Σαραμάντου επιχείρησε ανταλλαγή – ξεπούλημα δύο δημοτικών οικοπέδων” τονίζει ο κ. Γαβότσης, σημειώνοντας ότι έγινε ακύρωση από την αποκεντρωμένη διοίκηση παράνομης απόφασης που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης. “Η διοίκηση του δήμου έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ σε ακυρωθείσες αποφάσεις, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται και ψηφίζονται πολλάκις από τη δημοτική αρχή” υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης.

“Η ακύρωση δεν συνιστά παρανομία”
Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες του κ. Γαβότση, με τον οποίο θα είναι και αντίπαλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντος επισημαίνει ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν νομιμότατα από το δημοτικό συμβούλιο και ότι η ακύρωση δεν συνιστά παρανομία ή παρατυπία. “Η υπόθεση αφορά πολίτες του Ωραιοκάστρου, εκτάσεις των οποίων δεσμεύθηκαν στο πλαίσιο της ρυμοτομίας. Ωστόσο, επειδή με αγωγή που κατέθεσαν ζητούν συνολικά 450.000 ευρώ, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση να ανταλλάξει τις εκτάσεις αυτές με άλλες ίσης αξίας, και βάσει των αντικειμενικών αξιών” εξηγεί ο δήμαρχος.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, οι οποίες ακυρώθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση, ο κ. Σαραμάντος σημειώνει ότι δεν ακυρώθηκαν επειδή κατ’ ανάγκη ήταν παράνομες. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη ο δήμος κατέθεσε προσφυγή κατά της ακύρωσης, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Σχετικά πάντως με την καταγγελία του κ. Γαβότση ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη, απάντησε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχε απαρτία, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ήταν οκτώ παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τέσσερις από την αντιπολίτευση που το καταψήφισαν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ. Καρούντζου, οι 319 και 320/2013 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου “στερούνται νομίμου αιτιολογίας καθώς δεν εκτιμώνται επαρκώς τα πραγματικά περιστατικά και δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν οι πραγματικές και οι νομικές καταστάσεις που επιτρέπουν την έκδοση των συγκεκριμένων αποφάσεων, ενώ ελήφθησαν χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία”.”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.