Έκθεση-καταπέλτης για μεταδοτικά νοσήματα στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς,φωτο

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έκθεσης – αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς από υπαλλήλους της αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας στις 5 Σεπτεμβρίου.
Προσφυγες,μεταναστες,Κιλκίς,
Η έκθεση είναι καταπέλτης και αποδεικνύει ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, η έκθεση αυτοψίας αναφέρει την ύπαρξη ανθρώπινων περιττωμάτων τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα χημικά ντους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων στον εν λόγω χώρο.

Ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι οι υπάλληλοι που διενήργησαν τον έλεγχο ανέφεραν έντονη δυσοσμία στους χώρους υγιεινής και κατέγραψαν την έλλειψη συντήρησης των ντους που δεν λειτουργούσαν, προκαλώντας εκεί πλημμελείς συνθήκες υγιεινής.
image
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ένα μήνα πριν και όταν είχε γίνει γνωστό ότι στη Νέα Καβάλα οκτώ κρούσματα ηπατίτιδας Α είχαν κάνει την εμφάνισή τους το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν καθησυχαστικό.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αλέξης Μπένος είχε πει τότε: «Η Ηπατίτιδα Α είναι ένα νόσημα που μεταδίδεται δια της κόπρανο- στοματικής οδού δηλαδή εφόσον είτε πιούμε είτε φάμε νερό ή τρόφιμα τα οποία είναι μολυσμένα. Η Ηπατίτιδα Α έχει να κάνει με βασικές συνθήκες υγιεινής. Κυρίως με έλεγχο της ποιότητας του νερού, έλεγχο του φαγητού και τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής. Προφανώς η ύπαρξη αυτών των κρουσμάτων υποδηλεί ότι αυτοί οι παράγοντες δεν ικανοποιούνται. Άρα είτε ήπιαν βρώμικο νερό ή φάγανε βρώμικο φαγητό -η και όλα αυτά μαζί- και δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Αλλά δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα κινδύνου για τον γενικότερο πληθυσμό».

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι πριν από λίγες μέρες Έλληνας υπάλληλος στον εν λόγω καταυλισμό προσβλήθηκε από ηπατίτιδα Α.

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.