Ένας έφηβος από το Ωραιόκαστρο στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Παίδων – Συνέντευξη

Ένας έφηβος από το Ωραιόκαστρο στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Παίδων – Συνέντευξη

Ο αθλητισμός έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη στην σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία για κάθε παιδί.

Όταν οι ικανότητες του έφηβου αθλητή τον οδηγούν στον πρωταθλητισμό και διαπρέπει σε πεδίο δόξης λαμπρό τι δυσκολίες συναντάει;

Τι θυσιάζει και τι απολαμβάνει;

Πόσο αλλάζει η ζωή τόσο η δικιά του αλλά και της οικογένειάς του;

Πόσο αρωγός στέκεται η πολιτεία σε αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν σε μια Εθνική Ομάδα και μας κάνουν όλους υπερήφανους;

Για όλα αυτά το oraiokastro24.gr συναντήθηκε με τον Σπιθολέοντα Καρατζά, μαθητής της του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, αθλητής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Χάλκινος Πρωταθλητής στο Πανευρωπαϊκό παίδων που έγινε στο Λουλέ της Πορτογαλίας  τον Ιούλιο του 2021 και ένας από τους 13 λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας Παίδων που βγήκαν δεύτεροι στον κόσμο στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022.

”Ασχολούμαι με την υδατοσφαίριση (water polo) από την ηλικία των 10 ετών. Ξεκίνησα στην ομάδα του ΠΑΟΚ , όπου και συνεχίζω μέχρι σήμερα να αγωνίζομαι στην κατηγορία των εφήβων, των νέων ανδρών και των ανδρών ( Α1 ). Είναι ένα άθλημα πολύ ανταγωνιστικό, δύσκολο και υπέροχο συγχρόνως ,το οποίο παρά το γεγονός ότι φέρνει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δυστυχώς δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Οι πισίνες δεν είναι αρκετές με αποτέλεσμα το ωράριο και το πρόγραμμα των προπονήσεων να είναι απαγορευτικό για έναν αθλητή που συγχρόνως είναι και μαθητής. Η πολιτεία με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να ανταπεξέλθει κάθε χρόνο και πιο πολύ στις ανάγκες των αθλητών.  

 Όταν κάποιος αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο του πρωταθλητισμού, όπως στην περίπτωση τη δική μου ,αλλά και του αδερφού μου Οδυσσέα Καρατζά, αλλάζει όχι μόνο η δική του ζωή αλλά και όλης της οικογένειας. Το πρόγραμμα της οικογενειακής ζωής καθορίζεται από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές εκτός Κυριακής και σε περίοδο σχολικών διακοπών γίνονται 2 φορές την ημέρα. Στις σχολικές αργίες διεξάγονται τα τουρνουά σε διάφορες Ελληνικές πόλεις. Οι διεθνείς διοργανώνεις πραγματοποιούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στη δική μου περίπτωση η προετοιμασία μου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκίνησε 30/8/2021 και όλες οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις μαζί με την προετοιμασία μου και τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, τελείωσαν στις 27/8/2022. 

Οι θυσίες είναι πολλές , αλλά όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος και φοράς το Εθνόσημο στο στήθος, το συναίσθημα απλά δεν περιγράφεται .Όλα ξεχνιούνται!

Η κούραση, οι βόλτες που δεν πήγες με φίλους, οι διακοπές που δεν έκανες, η πίεση να προλάβεις τα μαθήματα, τα φροντιστήρια και τις υπόλοιπες καθημερινές υποχρεώσεις.

Φέτος γενικά ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά και σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό. Με την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ κατακτήσαμε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων Κ16. Η εμπειρία μου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν συγκλονιστική.

Ακολουθεί μια χρονιά πολύ απαιτητική .Φέτος στη Β΄ λυκείου οι σχολικές απαιτήσεις αυξάνονται καθώς ξεκινάει και η προετοιμασία για την εισαγωγή μου στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα .Ο στόχος μου για τη φετινή χρονιά είναι μια καλύτερη επίδοση στις σχολικές μου υποχρεώσεις όπως επίσης και η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα Εφήβων στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2023.
Όνειρό μου να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028″

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.