Ένα γρήγορο τεστ δοκιμάζει τη μνήμη online!

Ένα γρήγορο τεστ δοκιμάζει τη μνήμη online!

Με τη διενέργεια ενός… rapid test μνήμης, διαδικτυακά και σε ελάχιστο χρόνο, περισσότεροι από 750 πολίτες έχουν ήδη μάθει αν παρουσιάζουν πρόβλημα με τη μνήμη τους και αν χρειάζεται να απευθυνθούν σε ειδικό γιατρό.

Τη δυνατότητα αυτή παρέχει το Ιατρείο Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που δημιούργησε μια online έκδοση του Ερωτηματολογίου Προοπτικής και Ανάδρομης Μνήμης (PRMQ). Με αυτό το επιστημονικό εργαλείο, οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από το τεστ προσπαθούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα αν κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν δυσκολίες στη μνήμη.
Ακολουθώντας το σχετικό link, ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε ένα ενδεικτικό -και όχι διαγνωστικό- ερωτηματολόγιο, ώστε οι ειδικοί επιστήμονες να καταλάβουν αν και γιατί κάνει λάθη με τη μνήμη του, τι είδους λάθη είναι αυτά και πόσο συχνά γίνονται στην καθημερινότητά του.
Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να απαντηθούν οι ερωτήσεις με ένα «τικ» στο κουτάκι που περιγράφει καλύτερα την κατάσταση για τον ενδιαφερόμενο.
Μόλις ολοκληρωθεί το τεστ, ανακοινώνεται και το αντίστοιχο αποτέλεσμα, όπως «Δεν αντιμετωπίζετε διαταραχές μνήμης» ή «Εμφανίζετε κάποιες ήπιες διαταραχές μνήμης- Κλείστε ένα ραντεβού στο Νέο Ιατρείο μνήμης του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο 2313.323.844 για να διερευνήσετε τις διαταραχές».
Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Ιατρείου, το γρήγορο αυτό τεστ δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κλινική εξέταση αλλά στόχος του είναι να συμβάλει στην έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση διαταραχών μνήμης.
Το τεστ είναι διαθέσιμο στο link:
Δυο λόγια για το Ιατρείο Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών
Το καινοτόμο ιατρείο λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2019 με στόχο την παροχή νευρολογικής και ψυχιατρικής φροντίδας σε άτομα με νοητικές διαταραχές, από ήπια γνωστική έκπτωση έως και σοβαρή μορφή άνοιας. Είναι διακλινικό και τελεί υπό τη συνεργασία της Νευρολογικής και της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Πρόκειται για μία καινοτόμα δομή που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΕΣΠΑ (2014-2020), με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτείας.
(Αναδημοσίευση για το καινοτόμο επιστημονικό εργαλείο του Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών από το Περιοδικό του Νοσοκομείου “Χρέος Ζωής”)
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.