Ένα νέο εκπαιδευτικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Ένα νέο εκπαιδευτικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε να είναι ένα από τα 400 ευρωπαϊκά σχολεία από την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία (80 σχολεία από κάθε χώρα) που θα συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης  εκπαίδευσης στην Ευρώπη

Στόχος οι μαθητές μας να είναι ενεργοί και να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα αποτελούν πολύτιμα εφόδια για όλη τη ζωή τους. Η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η απόκτηση νέων γνώσεων και οι κοινωνικές δεξιότητες θα ενισχυθούν αν τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι τη μάθησή τους.

Με αυτόν το γνώμονα αποφασίστηκε η συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην ερευνητική αυτή δράση υπό την αιγίδα του Erasmus+ (Δράση KA3) που υλοποιείται από τα Ευρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας.

Θα είναι μεταξύ των πρώτων σχολείων που θα δοκιμάσουν την ολοκαίνουργια ψηφιακή εργαλειοθήκη του [email protected] που προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία και στρατηγικές και ελπίζουμε να συμβάλει στην προσπάθεια του σχολείου μας να βελτιώσει την προσέγγιση του για τη μάθηση και την αξιολόγηση των μαθητών και να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις των κοινωνιών την εποχή της πανδημίας και τη μετά εποχή αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της δράσης https://www.assessforlearning.eu/

asse9 asse7 asse6 asse5 asse4 asse3 asse1 asse2

assess1

assees2

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.