Ένταση στην Ροδόπολη Σερρών για την δημιουργία κλειστού κέντρου παράνομων μεταναστών – Δηλώσεις δημάρχου

Ένταση στην Ροδόπολη Σερρών για την δημιουργία κλειστού κέντρου παράνομων μεταναστών – Δηλώσεις δημάρχου

Σε κλειστό κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών στις Σέρρες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα μετατραπεί το πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη.

1η Μαρτίου 2020 η ημερομηνία που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.
Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσιδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Status FM 107,7 δήλωσε ότι την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη δημιουργία κέντρο παράνομων μεταναστών του ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης,  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση καμία συζήτηση.
Το πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη  που θέλουν να μετατρέψουν σε κέντρο βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ροδόπολης πολύ κοντά σε σπίτια γήπεδο και παιδικό σταθμό.
Η ανησυχία των κατοίκων εύλογη, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν αστυνομικό και στρατιωτικό κλοιό και να μπουν παράνομα στη χώρα μας. Δεν θα μπορέσει ένα συρματόπλεγμα και μία υποτυπώδες αστυνόμευση να κρατήσει χιλιάδες μετανάστες εντός του κέντρου;είναι ο βασικός προβληματισμός και φόβος των κατοίκων. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες σε ένα χωριό 700 κατοίκων.
Οι κάτοικοι βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο με πανό και σημαίες στα χέρια δηλώνουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να φέρει πρόσφυγες έστω και για ένα μήνα στο χωριό τους.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.