Έντονες αντιδράσεις για το φόρο του 33% στους δημότες Ωραιοκάστρου

Κατάμεστη η αίθουσα του ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου απο την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συνδιασμού ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,για τον έξτρα φόρο του 33% που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την ανέγερση σχολικών μονάδων στο Ωραιόκαστρο.
image
image
Ο αρχηγός του συνδιασμού κ.Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της διοίκησης,κ.Τσακαλίδη,κ.Ζιακούλη,κ.Αταμιάν και την κυρία Αντωνιάδου για την παρουσία τους στην συγκέντρωση και τόνισε οτι είναι δείγμα της δημοκρατίας αυτό.
image
“Ο φόρος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου” όρισε ο κ.Παπακωνσταντίνου,στην δίνη της εποχής αυτός ο φόρος θα είναι καταστροφικός για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Πολίτες τοποθετήθηκαν κατα της φορολογίας αυτής και ζήτησαν σκληρή αντιπολίτευση τον κ.Παπακωνσταντίνου.
Τον λόγο ζήτησαν οι πολίτες να πάρει εκπρόσωπος του δήμου.
Ο κ.Τσακαλίδης,αντιδήμαρχος διοικητικού-οικονομικού-προγραμματισμού και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου
εξήγησε οτι ο φόρος αυτός για ενα σπίτι των 100 τετραγωνικών θα στοιχήσει 30€ τον χρόνο,μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για ανέγερση σχολικών κτηρίων.Εξήγησε ακόμη οτι η εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη ορίζει οτι η τοπική αυτοδιοίκηση ειναι υπεύθυνη για τις σχολικές υποδομές,η διοίκηση έκρινε απαραίτητη την δημιουργία σχολικών μονάδων για τις ανάγκες του Δήμου,ως παράδειγμα για την αναγκαιότητα αυτή αναφέρθηκε ο κ.Τσακαλίδης στην τοποθέτηση “κίμπο” στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου,μια ενέργεια η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την διοίκηση αλλά ήταν η μόνη λύση,είπε χαρακτηριστικά. Τον συγκεκριμένο φόρο είχε ορίσει και ο Δήμος Πυλαίας το 2011 και εν έτη 2015 ξεκίνησε η ανέγερση σχολείου,αντίδραση μεγάλη απο τους πολίτες υπήρξε σε αυτο το σημείο λέγοντας οτι τα οικονομικά των πολιτών ήταν διαφορετικά στο 2011 απο οτι είναι σήμερα.
image
Ο κ.Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ.Τσακαλίδη για την τοποθέτηση του και την ικανότητα του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μερικών παρευρισκομένων.
Ο πρώην δήμαρχος κ.Μπάτος πηρε τον λόγο και ειπε οτι ενώ ήταν στάση του να αποστασιοποιηθεί σήμερα αποφάσισε να μιλήσει και τοποθετήθηκε οτι η διοίκηση οφείλει να βρει άλλους πόρους για την ανέγερση σχολικών μονάδων και για οτι άλλες ανάγκες θα χρειαστεί ο Δήμος. Παρακάλεσε την διοίκηση να σκεφτεί βαθύτερα την κίνηση αυτή και να την αποσύρει διοτι δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική κατάσταση των πολιτών αλλά και για μια εικόνα στην εκάστοτε κυβέρνηση
οτι ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν χρειάζεται οικονομική ενίσχυση και καταφέρνει να φέρει εις πέρας τις ανάγκες του με την φορολόγηση των κατοίκων του.
image
Ο συνδιασμός ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές των πολιτών για την κατάργηση αυτής της φορολογίας και οτι θα προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρνούμαι να πληρώσω αν τουλάχιστο δεν τακτοποιηθουν και δηλωθούν τα τετραγωνικά μέτρα των μεζονετών της προηγούμενης δεκαετίας που ειναι 3Χ60=180 και δηλωμένα μονο τα 60 μ2. Αυτα υπάρχουν κατα δεκάδες στην Μυγδονία. Απ’ αυτη την κατασταση, οι έξυπνοι δεν πληρώνουν σωστά ούτε τα Δημοτικά τέλη ούτε τον ΕΝΦΙΑ. Σωστα πληρωνουν μόνο οι έντιμοι, νόμιμοι ΜΑΛΑΚΕΣ σ’ αυτό το κρατος.

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΥΣΑΦΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ!ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΚΤΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΡΕΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΑΔΗΛΩΤΑ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ? ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΟΤΣΗ ?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.