Έντονη ανησυχία των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ για έλλειψη μέτρων και ενημέρωσης

Έντονη ανησυχία των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ για έλλειψη μέτρων και ενημέρωσης

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με επιστολή του προς τον διοικητή του νοσοκομείο εκφράζει τις ανησυχίες του ως προς την ασφάλεια των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τονίζουν την έλλειψη προστατευτικών  μασκών,την έλλειψη εκπαίδευσης  αλλά και ότι οι οδηγίες που τους δίνονται είναι αντιφατικές μεταξύ.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή: 

« Διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού στο νοσοκομείο »

Κύριε  Διοικητά

Εξ αιτίας της έλλειψης στο νοσοκομείο μασκών (FFP2,FFP3) και στολών για το προσωπικό που πρωτοστατεί στην μάχη για τον κορωνοιό , έχει δημιουργηθεί στους εργαζόμενους σύγχυση από τις οδηγίες που δίνονται σχετικά με το τι μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα και διεθνώς αναγνωρισμένα μέτρα προφύλαξης. Οι οδηγίες που δίνονται είναι  αντιφατικές μεταξύ τους καθώς και με αυτά που όλοι γνωρίζουμε και ισχύουν διεθνώς και προτείνονται από τον ΠΟΥ.

Ταυτόχρονα, κατηγορίες προσωπικού όπως καθαρίστριες, τραυματιοφορείς, φυσιοθεραπευτές αλλά και νοσηλευτικό δεν έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να δημιουργηθεί αίσθημα  ανασφάλειας στους εργαζόμενους που δεν ανησύχησε για τον κορωνοιό έως τώρα αλλά εξ αιτίας των ελλείψεων και των αντιφάσεων σχετικά με την αντιμετώπισή του.

Απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας προς αντιμετώπιση των ελλείψεων καθώς και την έκδοση από πλευράς της Διοίκησης, σαφών και υπεύθυνων οδηγιών-πρωτοκόλλων για τις περιπτώσεις έλλειψης των απαραίτητων μέσων προφύλαξης με σεβασμό στην νοημοσύνη, την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια την ζωή των εργαζομένων. Οι κατευθυντήριες οδηγίες να αναφέρονται ανά κλάδο και τμήμα και να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους.

Είμαστε όλοι εδώ για αυτή την μάχη αλλά απαιτούμε τα απαραίτητα για την διεξαγωγή της και κυρίως ειλικρίνεια. Καλλιεργείστε την εμπιστοσύνη του προσωπικού με υπεύθυνη ενημέρωση και προστασία.

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                        O  Γεν. Γραμματέας

Κοροξενός Χαράλαμπος                          Βούλτσιος    Αθανάσιος

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.