Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: Τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: Τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

«Δωρεάν τεστ covid-19 και ασφαλής λειτουργία σχολικών   μονάδων εν μέσω συνεχόμενων κρουσμάτων και στενών επαφών»

Η εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας  προβληματίζει τους Γονείς, τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς. οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, που έχει χτυπήσει την πόρτα  και στα σχολεία  της περιοχής.

Τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 Απαιτούμε:

  • Την διενέργεια  δωρεάν τακτικών tests στους εκπαιδευτικούς  ανά δύο εβδομάδες και δειγματολογικά στους μαθητές. Υποχρεωτικά δωρεάν τεστ και στο προσωπικό καθαριότητας ανά δύο Εβδομάδες. Στην  περίπτωση θετικού κρούσματος  σε σχολική μονάδα υποχρεωτικά τεστ σε όλους τις στενές επαφές του κρούσματος.

  • Τις προσλήψεις καθαριστριών για την εξασφάλιση του συνεχούς καθαρισμού σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όπως ακριβώς αναφέρονται στις εξαγγελίες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ «Η συχνή, καθημερινή και συστηματική καθαριότητα και εφαρμογή απολυμαντικών στις επιφάνειες και τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων κρίνεται κομβικής σημασίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19»

  • Τις προληπτικές απολυμάνσεις κάθε 2 εβδομάδες σε όλα τα σχολεία και στην περίπτωση κρούσματος την  απολύμανση  της σχολικής μονάδας ( όπως και γίνεται από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου μας ) και αν είναι δυνατόν το κλείσιμο του σχολείου για μία ημέρα ώστε να γίνεται η απολύμανση άμεσα.

  • Την επιπλέον χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο επιπλέον κόστος που έχουν επωμιστεί λόγω covid-19, ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν όλα τα παραπάνω (προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ, απολυμάνσεις, εξοπλισμός σχολείων σε ΤΠΕ).

  • Την διαμόρφωση των υπαρχόντων χώρων, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των μαθητών στις αίθουσες., και την αναζήτηση νέων χώρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Λέμε ξεκάθαρο ΟΧΙ σε αίθουσες διδασκαλίες σε υπόγεια ή με μικρή χωρητικότητα και  με έλλειψη επαρκούς αερισμού.

  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες να αναπροσαρμοστεί με μικρότερο χρόνο διδασκαλίας και αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων, ώστε να αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες

  • Να οριστεί επιτέλους τι εννοούν οι αρμόδιοι λέγοντας «διαλείμματα μάσκας».

  • Σχολικός Νοσηλευτής σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε μαζί με όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του, να οριστεί  και υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID-19 για την σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση ενός κρούσματος

  • Στην περίπτωση κλεισίματος να διασφαλιστούν όλα όσα ζητήσαμε με σχετικό μας έγγραφο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση  (α.π. 93/17-10-2020 πατήστε εδώ)

 

Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, είναι απαραίτητη, καθώς προάγονται οι κοινωνικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες. Η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων όσο και για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Η πλήρης λειτουργία του ολοήμερου και η βοήθεια που προσφέρει, είναι αναμφισβήτητη όσον αφορά στην παιδαγωγική του σημασία , την  εκπαιδευτική διαδικασία  , περιορίζοντας ταυτόχρονα την επαφή των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια.

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ των παιδιών μας στο σχολείο είναι υποχρέωση όλων των αρμοδίων και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όποιο και αν είναι το κόστος μιλάμε για τα παιδιά μας, τα παιδιά σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση το ΔΣ της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.