Έπειτα απο την αντίδραση μερικών ιερέων άρχισαν να αντιδρούν και οι πιστοί που δεν θα λάβουν το Άγιο Φως

Έπειτα απο την αντίδραση μερικών ιερέων άρχισαν να αντιδρούν και οι πιστοί που δεν θα λάβουν το Άγιο Φως

Όλες οι λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα τελέστηκαν αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών με συχνούς ελέγχους απο τις αστυνομικές αρχές για την τήρηση του μέτρου. Μερικοί ιερείς αντέδρασαν έντονα ως προς αυτό είτε με μια ανάρτησή τους μέσω διαδικτύου είτε απο το βήμα του ναού που λειτουργούσαν.
Ένα ακόμη μέτρο  που επέβαλε η κυβέρνηση ως προς την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού ήταν να μην μεταφερθεί τις ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς.

Για αυτήν την απόφαση έφτασε στο oraiokastro24.gr επιστολή αναγνώστη που θέτει τα ερωτήματά του ως προς τους υπευθύνους, φέρνοντάς τους απέναντι στις υποχρεώσεις τους και βγάζοντας τα δικά του συμπεράσματα μας τα καταθέτει:

Θέλω να ξεκινήσω εύχοντας καλή Ανάσταση σε όλους τους Xριστιανούς της Ελλάδος και όλου του κόσμου .
Αυτό που ζούμε φέτος στην Ελλάδα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας .
Όλοι οι Χριστιανοί είμαστε στα σπίτια μας προσευχόμενοι και με μεγάλη ευλάβεια ζούμε όσο πιο κοντά μπορούμε τα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ύστερα από τη χθεσινή ενημέρωση όμως για την μη διανομή του Αγίου φωτός νομίζω ότι η αγανάκτηση έχει πάρει θέση στις καρδιές όλων μας.

Θα κάνω τις πιο απλές ερωτήσεις:
1 Με ποιο δικαίωμα μας στερείτε το Άγιο Φως.
2 Η Εκκλησία μας οι αιρετοί και οι εκπρόσωποι του Θεού, πού είναι;
3 οι παπάδες μας με τι πρόσωπο θα πείτε στο ποίμνιο σας ότι δεν θα χει Άγιο φως φέτος;
4 Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της Χριστιανοσύνης θα έπρεπε να σείεται η γη της Ελλάδος από τις φωνές των χριστιανών που θα λένε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ .

Θα πω τη γνώμη μου και λυπάμαι πολύ για αυτήν.
Δεν είστε άξιοι να είστε εκπρόσωποι της χριστιανοσύνης.
Καλή Ανάσταση με ακόμα μεγαλύτερη πίστη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.