“Έφυγε” απο κορονοϊό ο Μπόρις Μουζενίδης

“Έφυγε” απο κορονοϊό ο Μπόρις Μουζενίδης

Την μάχη με τον φονικό ιό έχασε ο Μπόρις Μουζενίδης σήμερα τα ξημερώματα στη Μόσχα.

Ο απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας μεταξύ άλλων κατάφερε  κατάφερε να κάνει μόδα την Ελλάδα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Γεννημένος στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Η Ellinair είναι αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί θυγατρική του Mouzenidis Group. Ιδρύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013. Εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία” και το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σε διάφορους προορισμούς.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως γκαρσόνι και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ςνατολικού μπλοκ.

Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel γίνεται υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού και στις καλές χρονιές έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.