ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Μεγάλες ζημιές στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, φωτο

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Μεγάλες ζημιές στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, φωτο

Μεγάλες ζημιές από αποκόλληση βράχου σημειώθηκαν στον σπηλαιώδη Ναό των Αγίων Πατέρων Διονυσίου και Μητροφάνους στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης του Αγίου Όρους. Οι Άγιοι Πατέρες ήταν οι πρώτοι Ασκητές στην έρημο της Αγίας Άννας κατά τον 16ο αιώνα.

Στον αιώνα που ζούμε μόνασαν εκεί οι γνωστοί σε όλους μας πατέρες, αείμνηστοι, Αβιμέλεχ, Γεράσιμος Υμνογράφος, Διονύσιος, Μητροφάνης, Σπυρίδων, Νικηφόρος Μητροπολίτης Κινσάσα.
Ο Γέροντας και οι Πατέρες της Ιεράς Καλύβης, αλλά και όσοι αγαπάμε την ευλογημένη Συνοδεία του Υμνογράφου και έχουμε αναπαυτεί πνευματικά στο ιερό Σπήλαιο κάτω από το πετραχήλι του μακαριστού παπα- Διονύση του Πνευματικού, κάνουμε έκκληση σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προήλθαν, όπως είπαμε, από την αποκόλληση τεράστιου βράχου.

Να σημειώσουμε πως εντός του σπηλαίου όπου βρίσκεται ο Ναός που ασκήτευσαν κατά τον 16ο αιώνα οι Όσιοι Πατέρες Διονύσιος και Μητροφάνης, ενώ στον περίβολο του αναπαύεται ο μακαριστός Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης .

Οι επιθυμούντες να βοηθήσουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Γέροντα της Καλύβης π. Ευθύμιο στην Διεύθυνση:

Ἱερὰ Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου
Μικρὰ Ἁγία Ἄννα 630 87 Δάφνη – Ἅγιον Ὄρος
Τηλ.: +30 23770-23321 | Fax: +30 23770-23641
e-mail: [email protected]

Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί έκκληση του Αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Ηλιάκη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, αφού έλαβε την κατωτέρω επιστολή:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.