«Αγκαλιάζοντας την τέχνη»

ΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ Δ1 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Στα πλαίσια υλοποίησης του eTwinning Έργου “Embracing art

Το τμήμα Δ1 της τετάρτης τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου υλοποιεί φέτος το Ευρωπαϊκό eTwinning Έργο «Embracing art» – «Αγκαλιάζοντας την τέχνη», με τη συμμετοχή 17 σχολείων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στόχοι του Έργου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες έργα σημαντικών ζωγράφων από τις συμμετέχουσες χώρες, να τους αναπαράγουν χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, να αναζητήσουν βιογραφικές πληροφορίες και να δημιουργήσουν βιογραφικές παρουσιάσεις με Σύγχρονη e-συνεργασία, καθώς και να δημιουργήσουν συνεργατικά έργα εμπνευσμένα από τους προτεινόμενους πίνακες.

Ιδρύτριες του Έργου είναι η Cristina Grau (Salvador SanromàSchool, Ισπανία) και η δασκάλα του Δ1, Μαρία Πανουσιάδου(Δημ. Σχ. Πενταλόφου, Ελλάδα).

Στις 10-5-2018 και στα πλαίσια υλοποίησης του eTwinning Έργου “Embracing art”, τα Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου υποδέχθηκαν το Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, τη δασκάλα της τάξης και τη Διευθύντρια του Σχολείου Αικατερίνη Χατζοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναπαραγωγή του πίνακα του Σπύρου Βασιλείου «Μαγιάτικο στεφάνι με καράβι».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σχολικός Σύμβουλος της 18ης Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης Βαγενάς Αναστάσιος.

Η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Μηλώση Ιφιγένεια δέχθηκε με χαρά την πρόταση της δασκάλας του Δ1 και συνιδρύτριας του “Embracingart” Μ. Πανουσιάδου γι’ αυτή τη δημιουργική και ξεχωριστήσυνάντηση. Μαζί με τα μέλη Ευγενία Τούμπα, Μαρία Δούμπαλα, Δήμητρα Δούμπαλα, Νικολίνα Κίτσιου, Σοφία Σταυράκογλου, Θεογνωσία Σαρμουρλή και Ιορδάνα Παπαγεωργίου οργάνωσαν την υποδοχή με αγάπη και ενθουσιασμό, πρόσφεραν χειροποίητα κεράσματα, συνεργάστηκαν με κέφι με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δ1 και δημιούργησαν πραγματικά αριστουργήματα!

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Κ.Α.Π.Η. Μηλώση Ιφιγένεια, όλα τα μέλη που συμμετείχαν και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου Τερζή Χρήστο, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της Εκδήλωσης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.