Αγριογούρουνα επανεμφανίστηκαν στα αστικά κέντρα (Video)

Αγριογούρουνα επανεμφανίστηκαν στα αστικά κέντρα (Video)

Τα αγριογούρουνα κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους σε κατοικημένες περιοχές. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η εμφάνιση ενός αγριογούρουνου σε κεντρικό δρόμο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια παθολογίας χοίρων του ΑΠΘ Ελένη Τζήκα στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 τα τελευταία τριάντα χρόνια καταγράφεται αύξηση του πληθυσμού τους παντού στον κόσμο. Σε αυτό συνετέλεσε και η κλιματική αλλαγή που δημιούργησε συνθήκες για αύξηση της αναπαραγωγής και μείωσης της θνησιμότητας. Επιπλέον υπάρχει αύξηση και των ημίαιμων χοίρων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε περίπτωση που δούμε έναν αγριόχοιρο δεν πρέπει να βγάλουμε φωτογραφίες γιατί αυτό θα διεγείρει το ζώο, αλλά ούτε και να τρέξουμε πανικόβλητοι, αλλά να υποχωρήσουμε με ήπιο τρόπο.

Σε πολλές χώρες το κυνήγι θεωρείται μέσο περιορισμού του αγριογούρουνου, ενώ και στη χώρα μας υπάρχει πολύ πρόσφατη νομοθεσία που καθορίζει το πώς θα περιοριστεί το φαινόμενο, υπό την επιτήρηση δασικών και κτηνιατρικών αρχών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.