Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα

Λίγο πριν τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυξάνουν την πίεση, λίγο πριν από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό οι αγρότες των μπλόκων.

Στα Νέα Μουδανιά απέκλεισαν την Εθνική και στα δύο ρεύματα για οκτώ ώρες, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο ενίσχυσαν με δεκάδες φορτηγά οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής.

Γεωργοί. κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, όλοι στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών. Από νωρίς, μάλιστα, οι γυναίκες της περιοχής, αρχίσαν να μοιράζουν την πράσινη ελιά στους οδηγούς για να τους δώσουν το ντόπιο προϊόν ζητώντας την υπομονή τους για το οχτάωρο μπλόκο.

Νωρίτερα, οι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μελισσοκόμοι με τα φορτηγά ενίσχυσαν και το μπλόκο της Ερμίτσας, ενώ στον κόμβο Νικελίου οι αγρότες της Ημαθίας έκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία.

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού»

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στη συνάντηση της Τρίτης αναφέρθηκε στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Δεν μπορεί να ενισχύονται περισσότερο ομάδες με «όπλο» τη δυνατότητα τους να διαδηλώνουν ηχηρά, εις βάρος άλλων ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Και γι’ αυτό θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

«Να αφήνουμε τους αγρότες μας στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως οι καταναλωτές να πασχίζουν με την ακρίβεια. Ποιος κερδίζει στη μέση ρε παιδιά από το χωράφι στο ράφι;», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι πυροπαθείς αγρότες του Έβρου, με τα τρακτέρ μπήκαν στη πόλη της Αλεξανδρούπολης, κατευθυνόμενοι σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ σε όλα τα μπλόκα θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί δρόμων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.