Αγόρι 2 ετών έχασε τη ζωή του από μηνιγγίτιδα τύπου Β

0
1629

Απο τις 5 Μαΐου έδινε μάχη το 2χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,διαγνωσμένο με μηνιγγίτιδα τύπου Β.
Στις 4 Μαΐου το αγοράκι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών με αιμορραγικό εξάνθημα και οι γιατροί έκριναν οτι πρέπει να μεταφερθεί ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη.
Νοσοκομείο,θάνατος,
Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017.
Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά αυτού του τύπου μηνιγγίτιδας αν και εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προκειμένου να χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου», οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι τόσο εξειδικευμένες οι περιπτώσεις αυτών των ομάδων υψηλού κινδύνου που στην πραγματικότητα καλύπτουν ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό και οι παιδίατροι ζητούν να αποζημιώνεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για όλα τα παιδιά κάτω των 2 ετών ενώ θεωρούν κρίσιμη για την ανάγκη εμβολιασμού την ηλικία 15-17 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.