“Αλαλούμ” με τα απολυτήρια μαθητών για το αν θα αναγράφεται το θρήσκευμα

“Αλαλούμ” με τα απολυτήρια μαθητών για το αν θα αναγράφεται το θρήσκευμα

Ένα “αλαλούμ” επικρατεί στις σχολικές κοινότητες για το αν θα αναγράφετε το θρήσκευμα των μαθητών ή οχι στο απολυτήριο.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου δίνονται φέτος στους απόφοιτους μαθητές απολυτήριο χωρίς να αναγράφετε το  θρήσκευμα,εκτός και αν οι γονείς κάνουν υπεύθυνη δήλωση οτ ι επιθυμούν.Η απόφαση αυτή πάρθηκε στις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς 2018-2019 στις 23 Ιανουαρίου 2018.

“Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας”.

Μαρτυρίες  καταθέτουν στο oraiokatro24 ότι γονείς πήγαν στο σχολείο για να λάβουν τα απολυτήρια των παιδιών τους και τους ζήτησαν να δηλώσουν αν επιθυμούν την αναγραφή του θρησκεύματος σε αυτό.

Σε επικοινωνία με διευθυντές σχολείων που ήρθε το oraiokatro24 η απάντηση ήταν οτι δεν έχει σταλθεί καμία  διευκρινιστική απο το υπουργείο για αυτό το θέμα.

Η μόνη διευκρινιστική ήταν για το ότι πρέπει να αναγράφετε το ονοματεπώνυμο της μητέρας στο απολυτήριο.

Οπότε απόφαση κάθε σχολείου είναι πως θα κινηθεί. Όπως και να έχει όσοι επιθυμούν την αναγραφή του θρησκεύματος καλό θα ήταν να την ζητήσουν.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.