Αλλάζουν όλα στα διόδια: Πώς θα γίνονται πλέον οι πληρωμές,βίντεο

Αλλάζουν όλα στα διόδια: Πώς θα γίνονται πλέον οι πληρωμές

Αλλαγές έρχονται τους επόμενους μήνες στο σύστημα πληρωμής των διοδίων.

Θα μιλάμε για ηλεκτρονικά διόδια, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα e- pass και τα free- pass. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, καταργούνται οι πολλές στάσεις. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται κάποιος να σταματήσει για να πληρώσει το αντίτιμο για τα διόδια δυο ή τρεις φορές. Αν για παράδειγμα κάποιος ταξιδεύει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, τότε θα πληρώσει το συνολικό ποσό στα Μάλγαρα, δηλ. στα τελευταία διόδια.

Αυτό το μέτρο θα συμβάλει στη μείωση των καθυστερήσεων στους δρόμους και θα είναι εξοικονόμηση και για τους ίδιους τους οδηγούς.

Το σύστημα της μίας στάσης έχει εφαρμοστεί ήδη σε άλλες χώρες. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, που ισχύει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, πριν την είσοδο στην εθνική οδό ο οδηγός προμηθεύεται από ειδικό κουβούκλιο εισιτήριο, το οποίο εξοφλεί όταν βγαίνει από το δρόμο. Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μην πληρώσει κάποιος, έξοδος από την εθνική οδό χωρίς πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να υπάρξει.

eleftherostypos.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.