Αλόννησος: Οργή και μηνύσεις για τον δράστη που σκότωσε τον «Κωστή»

Αλόννησος: Οργή και μηνύσεις για τον δράστη που σκότωσε τον «Κωστή»

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά θανάτωσης προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ήταν η νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής», μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες, που θανατώθηκε από ανθρώπινο χέρι. 

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση MOm, εταιρεία για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας, «δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια “Κωστής” (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Σύμφωνα με τη Mom, «το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον “Κωστή”».

«Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του», συνεχίζει η περιβαλλοντική οργάνωση και προσθέτει:

«Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

  • Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
  • Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.