Ανάβαση στο Υψαριο της Θάσου !!!

Όρος Υψαριο της Θάσου. Η ανάβαση του είναι υπέροχα όμορφη με εναλλαγές τοπίων.

Η εκκίνηση από το πανέμορφο χωριό Ποταμιά σε γεμίζει ενέργεια και όρεξη για την πορεία , αφήνουμε το αμάξι κοντά στην ταμπέλα που γράφει ορειβατικό μονοπάτι προς Υψαριο από εκεί η πορεία των 6,500 χλμ έως την κορυφή ξεκινά η περιπέτεια αρχίζει, πυκνή βλάστηση παντού νερά τρέχουν δίπλα στο μονοπάτι ΄΄ Προσοχή μεγάλη στις μέλισσες που είναι στο ξεκίνημα του μονοπατιού ΄΄

Η φτέρη κυριαρχεί για πολλά μέτρα,ένας λαγός άνετος καθόλου ενοχλημένος περνά το μονοπάτι πιο πάνω. Πευκόδεντρα με ολόισιο κορμό πανύψηλο!ένα όμορφο και επιβλητικό  θέαμα. Σε καμία ωρα φαίνεται το καταφύγιο έρημο το καλοκαίρι στα 990 μετρά υψόμετρο σε 20 λεπτά από το καταφύγιο φτάνουμε στην κορυφή Υψαριο 1206 υψόμετρο η κορυφή της Θάσου!!!

Βλέποντας τα πάντα η θέα είναι μαγική και αναρωτιέσαι τι κάνω εδώ πάνω ενώ κάτω στην θάλασσα γίνετε χαμός! καλοκαιριάτικα ορειβασία ; Για μπάνιο στη θάλασσα ήρθα αμέσως λίγες φωτογραφίες και δρόμο για την επιστροφή να σβήσεις την κούραση μέσα στην θάλασσα μετά από ώρες ορειβασίας γεμάτος όμως από αναμνήσεις που τρέφουν την ψυχή σου .

Υπολογίστε 3,30 ώρες έως την κορυφή Υψαριο από Ποταμιά και 2,30 ώρες επιστροφή από Υψαριο προς Ποταμιά.

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.