Ανάβει αύριο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας

Ανάβει αύριο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας

Παραμονή των Αγίων Αρχαγγέλων

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων “ανοίγει” ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής, “ανάβοντας” το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας, στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Αμέσως μετά τον Μέγα Εσπερινό θα γίνει η φωταγώγηση του ελάτου στην πλατεία του χωριού, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Πάνω από 90.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή θα στολίσουν φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χωριό των ελατοπαραγωγών, που φέτος έχει ύψος 13 μέτρα και είναι ηλικίας σχεδόν 25 ετών.

Ήδη το Σάββατο τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού και όλη η κοινότητα επιδόθηκε το Σαββατοκύριακο στο στολισμό του, ώστε να είναι έτοιμο αύριο να φωταγωγηθεί, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι στο ορεινό χωριό του Δήμου Πολυγύρου, που βρίσκεται στην “καρδιά” του Χολωμόντα, καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος των ελάτων που οδηγούνται στην εγχώρια αγορά για τον στολισμό τους τα Χριστούγεννα.

halkidikifocus.gr 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.