Ανακύκλωση – πολεοδομικά – παιδικοί σταθμοί τα θέμα που συζήτησαν Χατζηευαγγέλου και Αντιδήμαρχος καθαριότητας Νεάπολης – Συκεών

Με τον Δημοτικό Σύμβουλο Πασχάλη Χατζηευαγγέλου (Αλληλεγγύη – Ανατροπή Δήμος Ωραιοκάστρου) και τον Παντελή Κοσμίδη, στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Από την πρωινή επίσκεψή μας στο Αμαξοστάσιο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου, φύγαμε θετικά προβληματισμένοι. Ο οικοδεσπότης μας Αντώνης Σαουλίδης, Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, μας μίλησε για πολλά, με πυκνό και ουσιαστικό λόγο.

Κρατήσαμε ότι αν και η Ανακύκλωση είναι ένα συνολικό ζητούμενο με σημαντικές καθυστερήσεις, δεν είναι όλοι οι Δήμοι της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης στην ίδια στάσιμη κατάσταση. Δύσκολο να αγνοήσουμε ότι ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει αναπτυγμένους περί τους 1500 καφέ κάδους κομποστοποίησης στους δρόμους, σε αναλογία ανάπτυξης 1:3 σε σύγκριση με τους πρασίνους των σύμμεικτων απορριμμάτων. Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τους θερινούς μήνες αυξάνεται η συμμετοχή των κομποστοποιήσιμων υλικών που απομακρύνονται μέσω των καφέ κάδων, με ανάλογη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, ως και 50%. Είναι ίσως η ώρα να αναφέρουμε ότι στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι πρώτοι καφέ κάδοι ακόμη αναμένονται, ώστε κάποτε με την άφιξή τους να μπορέσει να ξεκινήσει η καταρχήν πιλοτική λειτουργία του συστήματος.

Ως παράδειγμα έργου πολεοδόμησης αναλύθηκε η ανάπλαση της Λεωφόρου Παπανικολάου, στα Πεύκα. Το ««ανοιχτό, προσβάσιμο από όλους, εμπορικό κέντρο», όπως το περιέγραψε και ο ίδιος  ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, είναι ένα έργο με οραματική σύλληψη και εστιασμό στο καλό της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής. Δύσκολο να αποφύγουμε τις συγκρίσεις με το Δήμο Ωραιοκάστρου, όπου αναλισκόμαστε μονίμως και προεκλογικώς με την υπόθεση του περιώνυμου Open Mall, το οποίο ως έργο στερείται ακόμη και σήμερα εργαλείου χρηματοδότησης(!) . Ενώ υπάρχει η Μελέτη από την προηγούμενη Διοίκηση, καθώς και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός. Δηλαδή απλώς, το έργο δεν υπάρχει.

Μεταξύ άλλων μάθαμε επίσης ότι ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών δεν έκλεισε δομές Δημιουργικής Απασχόλησης και Παιδικούς Σταθμούς, όπως ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Αντιθέτως υπάρχει έμφαση στο επίπεδο της παρεχόμενης υπηρεσίας, και η δυνατότητα προσαρμογής και διαφοροποίησης σε ιδιαίτερες ανάγκες εργαζόμενων γονέων συνδημοτών.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι Δήμοι της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης είναι συγκοινωνούντα δοχεία, και από τη μεριά μας δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ανοιχτοί στη δημιουργική συνεργασία, καθώς στην ανάδειξη και την ανταλλαγή θετικών παραδειγμάτων αυτοδιοικητικής λειτουργίας.

Αντώνη ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη μεστή συζήτηση!

Πασχάλη Χατζηευαγγέλου, Δημοτικός Σύμβουλος παράταξης Αλληλεγγύη – Ανατροπή Δήμος Ωραιοκάστρου

Ανακύκλωση – πολεοδομικά – Παιδικοί σταθμοί είναι η ατζέντα των θεμάτων που έθεσε ο Χατζηευαγγέλου Πασχάλης στην συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πράσινου του Δήμου Νεάπολης Συκεών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.