Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική

«Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δυνάμεις του σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα», δήλωσε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Τόνισε ότι οι «πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις, όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου όπου εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε».

O κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι τις τελευταίες 3 μέρες το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο, ενώ έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά στην Ά. Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, με σημείο έναρξης τα όρια των τελευταίων κατοικιών με δασική έκταση, κατά την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

«Σήμερα στις 12:22 είχαμε μια παρόμοια πυρκαγιά, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο σε διάστημα 1 ώρας χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι όσο προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου οι πιο δύσκολες πυρκαγιές θα είναι πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους και γι’ αυτόν το λόγο ζήτησε από κάθε πολίτη να είναι δίπλα στην Πυροσβεστική «γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.