Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δολοφονίας του Γραικού

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δολοφονίας του Γραικού

Ιανουάριος 2019: Ο αδελφός μιλάει με τον δράστη λίγα μέτρα απόσταση από τον θαμμένο Γραικό…

Το «Τούνελ» παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από έρευνες που πραγματοποίησε η εκπομπή στη μονάδα του καθ’ ομολογίαν δράστη στις αρχές του 2019.

Μαζί με την ρεπόρτερ του «Τούνελ» βρέθηκε στον τόπο ο Νίκος Γραικός. Χωρίς να το ξέρει βρισκόταν σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τον τάφο του αδελφού του.

Ο ίδιος κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον έμπορο και τον ρωτούσε απροκάλυπτα τι μπορεί να είχε συμβεί και που θα έβρισκε τον αδελφό του.

Κάποια στιγμή τον ρώτησε αν οδηγούσε ο Δημήτρης το αμάξι που τον ακολουθούσε.  Όταν ο έμπορος του απάντησε θετικά  τον ρώτησε φωνάζοντας απελπισμένος:

«Γιατί τότε ρε σε κυνηγούσε;».

Ο έμπορος τότε προσπάθησε να τον καθησυχάσει, του είπε πως δεν γνώριζε τίποτε για το χαμό του και πως για όλα αυτά είχε καταθέσει στην Αστυνομία.

Φεβρουάριος 2019: Πως παγιδεύτηκε ο δράστης στο «Τούνελ»…

Τον περασμένο Φεβρουάριο  αιφνιδίασε τον έμπορο με τον οποίο ο Γραικός είχε την οικονομική συναλλαγή και του ζήτησε να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητο του την ίδια διαδρομή της μοιραίας νύχτας.  Στην αρχή αυτός αρνήθηκε αλλά μετά δέχτηκε να απαντήσει στα στοχευμένα ερωτήματα της ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του.

Το «Τούνελ» πρόβαλε αμοντάριστο υλικό από την συνάντηση τους που δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικός αλλά και προφητικός ήταν ο μεταξύ τους διάλογος:

Αγγελική: Είναι περίεργο, πάρα πολύ περίεργο… Τόσα χρόνια δεν έχουμε δει άλλες παρόμοιες υποθέσεις δηλαδή να χάνεται κάποιος από τη μέση του δρόμου…

Έμπορος: Θα το βρεις εσύ τώρα αυτό… Αφού δεν το βρήκε κανένας, θα το βρεις εσύ…

Αγγελική: Όποια και να ‘ναι η απάντηση…

Έμπορος: Όποια και να ‘ναι…

Ο ίδιος ισχυρίστηκε τότε στην δημοσιογράφο πως έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνες υποδεικνύοντας διάφορα σημεία. Παρέμεινε στο αρχικό του σενάριο πως τα τιμολόγια που είχε δείξει στους αστυνομικούς αποδείκνυαν πως είχε εξοφλήσει το Γραικό, παρά τις αμφιβολίες της οικογένειας για το αντίθετο.

Ανέφερε πως το αμάξι που οδηγούσε εκείνη την ημέρα δεν είχε καθρέφτη και δεν είδε αν τον ακολουθούσε ο Γραικός! Ο ίδιος είπε πως αμέσως μετά τα σφαγεία πήγε στο κρεοπωλείο που διατηρούσε στο Ανατολικό και μετά στην μονάδα του όπου περίμενε συνεργάτη του να μεταφέρει χώμα.

Αγγελική: Και πότε έφυγες; Βράδυ;

Έμπορος: Βράδυ, ε όχι βράδυ, καμιά ώρα μετά…

Τόνισε με θράσος πως οι φήμες πως ο επιχειρηματίας είχε φύγει με το αυτοκίνητο του στο εξωτερικό ήταν χαζές καθώς επρόκειτο για ένα παλιό όχημα.

«Μακάρι να βρεθεί για να ησυχάσουμε όλοι… Να φύγει από πάνω μας…», είπε τότε στην Αγγελική Νικολούλη.

Η σύζυγος του θύματος μιλά στην Αγγελική λίγο μετά την αποκάλυψη…

Μέσα σε αναφιλητά η χήρα του Δημήτρη Γραικού Δέσποινα, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη λίγη ώρα μετά την ομολογία του δολοφόνου του.

«Ήθελα να πιστεύω ότι ζει, είχα μια ελπίδα όσο δεν βρισκόταν τίποτα, στ’ ορκίζομαι…», έλεγε και ξανάλεγε ανάμεσα σε λυγμούς στη δημοσιογράφο.

«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος, ήθελα να χαρεί τα παιδιά του, να τα καμαρώσει… Αφού ήξερε με τι άνθρωπο είχε να κάνει, γιατί πήγε μόνος του; Όταν σου είπε ότι πήγε στη μονάδα του, εσύ του είπες Αγγελική: «καινούριο είναι αυτό; Δεν το έχεις ξαναπεί»… Του ξέφυγε Αγγελική… Στο είχε πει ο ανιψιός μας πως του χρωστούσε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ… Εγώ ήξερα ότι δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά δεν ήθελα να μάθω κι αυτό που έγινε… », είπε στη δημοσιογράφο με λυγμούς.

Στο τέλος της συνομιλίας τους την ευχαρίστησε για την επιμονή της στην έρευνα που συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί η φρικτή αλήθεια.

Πως το μηχάνημα εντόπισε το θαμμένο αυτοκίνητο του Γραικού…

Ο  δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς  πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσε στους δημοσιογράφους

«Είναι σχεδόν αναλλοίωτος, λόγω της υγρασίας…».

Ο Νίκος Γραικός φανερά συγχυσμένος θέλησε να δει τη σορό του αδελφού του, αλλά δεν του το επέτρεψαν. Μαζί του στο προαύλιο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ήταν κι άλλοι συγγενείς που όπως είπαν έτρεφαν ελπίδες πως ο επιχειρηματίας ήταν ζωντανός.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν οι συγγενείς, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Όπως εξήγησε λόγω των συνθηκών του εδάφους που ήταν υγρό, η σορός  δεν αποσυντέθηκε κι έτσι υπήρξε η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης εικόνα για το πώς επήλθε ο θάνατος. Ο ίδιος είπε πως διαπιστώθηκε βίαιος θάνατος, αλλά  δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της προανάκρισης που συνεχίζεται.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη Μπάμπης Αποστολίδης ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Δεν είμαι ενήμερος για τη δικογραφία, μίλησα για λίγο με τον εντολέα μου και μου είπε πως πάνω στον καβγά που είχε με τον Γραικό, επήλθε ο θάνατος του. Του εξήγησα πως αυτά που έκανε αργότερα ήταν χειρότερα από αυτά που έκανε μέχρι να επέλθει ο θάνατος. Θα μιλήσω μαζί του, θα ακούσω τι έχει να μου πει και θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία του».

Ο επικεφαλής της ομάδας του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Τσόκας,  που συμμετείχε στις έρευνες είπε στους δημοσιογράφους.

Ο καθηγητής εφαρμοσμένης τεχνολογίας ανέφερε πως το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στην ομάδα του ζητώντας τεχνολογική συνδρομή για τον εντοπισμό μεγάλου μεταλλικού αντικειμένου στο υπέδαφος. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε οργανωθεί για να πραγματοποιηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω δυνατών βροχοπτώσεων. Τελικά την Πέμπτη 31 Μαΐου η αστυνομία οδήγησε την ομάδα επιστημόνων στον στάβλο του εμπόρου,  υποδεικνύοντας σαν περιοχή έρευνας μια ακτίνα περίπου πέντε στρεμμάτων. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο μαγνητικής ακτινογράφησης του υπεδάφους, που αποδείχτηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Η έρευνα που διήρκησε περίπου πέντε ώρες κατέδειξε δύο σημεία ενδιαφέροντος. Το ένα έκρυβε μπετόβεργες και το δεύτερο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Βαριά χτυπημένος στην ιατροδικαστική εξέταση,με σπασμένα πλευρά,τρυπημένα πνευμόνια,σπασμένη μύτη και βαριές κακώσεις στο κεφάλι είναι μερικά απο τα στοιχεία που φέρει η σορός του Γραικού

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.