Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει αν κάποιος νοσήσει

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει αν κάποιος νοσήσει

Στα θρανία επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα παραμείνουν στα σχολεία τους μέχρι και τον αγιασμό, που θα τελεστεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας των σχολείων θα περιλαμβάνει:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
  • Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή.
  • Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).
  • Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο

Και ομάδα διαχείρισης κρουσμάτων

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου περιέγραψε πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία.

Όπως είπε η καθηγήτρια, όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώσουν το σχολείο.

Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Εν αναμονή του αποτελέσματος για το τεστ Covid-19, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ, ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από 10 ημέρες.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.