Αποζημιώσεις  αγροτών λόγω ζημιών από επιδρομές αγριόχοιρων ζητά ο Σάββας Αναστασιάδης

Αποζημιώσεις  αγροτών λόγω ζημιών από επιδρομές αγριόχοιρων ζητά ο Σάββας Αναστασιάδης

Την αποζημίωση καλλιεργειών για τις  ζημιές από επιδρομές αγριόχοιρων ζητά  με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΝΔ  Σάββας Αναστασιάδης, καταθέτοντας  ερώτηση   προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Βουλευτής επισημαίνει το μέγεθος των καταστροφών από  τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, σε καλλιέργειες καλαμποκιού στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ιδίως όμως στα όρια της προστατευόμενης περιοχής των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

                                        ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 Θέμα:   Αποζημιώσεις αγροτών λόγω ζημιών από αγριόχοιρους.

Η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων προκαλεί εδώ και πολλά χρόνια ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες καλαμποκιού στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ιδίως όμως στα όρια της προστατευόμενης περιοχής των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, που αποτελούν ασφαλή καταφύγιο για τους αγριόχοιρους και τα οποία ταυτίζονται με τα όρια των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης.

Φέτος οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγαλύτερης έντασης και έκτασης  και φέρνουν για μία ακόμη φορά τους καλλιεργητές σε απόγνωση.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή οι ζημιές που προκαλούνται είναι επαναλαμβανόμενες και μεγάλες και οι αγρότες νιώθουν απροστάτευτοι από την πολιτεία , αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης των πληττόμενων αγροτών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.