Απολογισμός της χρονιάς: Αυτά είναι τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2021

Απολογισμός της χρονιάς: Αυτά είναι τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2021

Η πανδημία πρωταγωνίστησε τη χρονιά που φεύγει, ωστόσο δεν είναι το μόνο γεγονός για το οποίο θα τη θυμόμαστε.

Ανεξίτηλο αποτυπωμα αφήνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ζήσαμε, η απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη αλλά και γεγονότα που μας σόκαραν όπως η δολοφονία της Kαρολάιν, του γιώργου καραιβάζ αλλά και η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μαζί και το κουβάρι αποκαλύψεων που άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Πυρκαγιές σε Αττική-Εύβοια

Αρχικά, το 2021 σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, όπου παράλληλα με τη Βαρυμπόμπη καιγόταν συθέμελα και η Εύβοια

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Η χρονιά βέβαια μπήκε με μια πρωτοφανή χιονόπτωση σε ολόκληρη τη χώρα , ενώ τεράστια ήταν τα προβλήματα και τον Οκτώβριο με τις πλημμύρες που προκάλεσε ο Μπάλλος

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη

Επίσης, ο θάνατος μιας εμβληματικής μορφής του ελληνικού πολιτισμού, προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο, η χώρα θρήνησε τον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Η χώρα κηρύσσεται σε τριήμερο εθνικό πένθος και ο Μίκης, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία – στον Γαλατά Χανίων.

Θάνατος Τόλη Βοσκόπουλου

2 μήνες πριν, σίγησε και ο πρίγκιπας του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου, ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Δολοφονία Καρολάιν

Τον Μάιο, η Ελλάδα θα συγκλονιστεί από την δολοφονία της 19χρονης Κάρολαιν, στα Γλυκά Νέρα.Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολάιν ήταν τελικά ο σύζυγός και πατέρας του παιδιού της.. που έπαιζε θέατρο.. επί 1 μήνα.. ακόμα και στην κηδεία της άτυχης κοπέλας.

Δολοφονία Καραϊβάζ

1 μήνα πριν, η χώρα θα σοκαριστεί από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.. έξω από το σπίτι του.

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Τον Σεπτέμβριο, η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά.. για να καταλήξει σε κάθειρξη 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα.

Αποκαλύψεις Μπεκατώρου και έναρξη του Metoo

Η χρονιά μπήκε με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της χρυσής ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, που στάθηκε η αφορμή για το κίνημα Metoo στη χώρα μας

Στάθης Παναγιωτόπουλος-Revenge porn

Το 2021 δυστυχώς κλείνει με μία ακόμη μορφή σεξουαλικής κακοποίησης αυτής της εκδικητικής πορνογραφίας από τον παρουσιαστή του Ράδιο Αρβύλα, Στάθη Αναγνωστόπουλου.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.