Αποστολή στην Ειδομένη απο τον Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Ας μη ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: ο Πατέρας και Κύριός μας επάνω στον Σταυρό δεν έχυσε το αίμα Του μόνο υπέρ των Ελλήνων, το έχυσε για όλη την ανθρωπότητα, για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, και «τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους (και εντέλλεται:)… έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειος εστιν» (Ματθ. Ε΄ 44-48).
Η κατάντια της Ειδομένης έχει μια εξήγηση:
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά των Ελλήνων και των προσφύγων. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τους πρόσφυγες, όχι μόνο στα κράτη τους, αλλά ούτε κοντά στα σύνορα στην Ειδομένη, διότι εκεί συνωστίζονται τα παγκόσμια ΜΜΕ και προβάλλουν το τι γίνεται λόγω των κλειστών συνόρων κι έτσι χαλάει το «image» των Ευρωπαίων, οι οποίοι ναι μεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα της χελώνας καρέτα καρέτα, επιβάλλουν τα σύμφωνα συμβίωσης, αλλά αρνούνται την επιβίωση χιλιάδων παιδιών και δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που πεθαίνουν στην Ειδομένη και πνίγονται στο Αιγαίο. Οι δανειστές μας για να ησυχάσουν, θέλουν να βλέπουν τους πρόσφυγες να εγκαθίστανται στα ελληνικά σπίτια (τα οποία κατάσχουν οι τράπεζες από τους Έλληνες που πτώχευσαν) και στα κέντρα κράτησης προσφύγων (τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «Χίλτον»), μέσα σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση κάνει τα πάντα γι’ αυτόν τον σκοπό.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει –για το χατίρι των δανειστών- και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, να απελπιστούν και να απογοητευτούν οι πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν από την Ειδομένη για την Ευρώπη, επιδιώκει με την εξάντληση των ψυχικών τους αποθεμάτων και των λιγοστών χρημάτων, να παραιτηθούν από την ιδέα του περάσματος των συνόρων, περιμένει να αρχίσουν μεταξύ των προσφύγων οι διαπληκτισμοί, ώστε να γίνει επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες βρίσκονται στην Ειδομένη ως μόνη παρουσία της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ που έχουν «διατεταγμένη υπηρεσία», ήδη βάζουν τίτλους: «μάχες για ένα κομμάτι ψωμί», παρουσιάζοντας μεμονωμένα σκηνικά, που τα στήνουν για τις ανάγκες των βραδινών δελτίων ειδήσεων των 20.00 και των 21.00.
Θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους πρόσφυγες της Ειδομένης, πρέπει να υπάρχει πίεση στα σύνορα ώστε να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο η εικόνα των κλειστών συνόρων της «πολιτισμένης» Ευρώπης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Ειδομένη πρέπει να αποσυμφορηθεί μόνο με το άνοιγμα των συνόρων. Δεν πρέπει να λυγίσουν οι πρόσφυγες και να σκέφτονται την αναγκαστική παραμονή τους σε μια πτωχευμένη Ελλάδα.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ της ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ πρέπει να παλεύει μέχρι να πέσουν τα σύνορα και να σταματήσουν οι ευρωπαίοι να τροφοδοτούν με όπλα το χαλιφάτο της ISIS.
Εξετάζοντας όλο το περασμένο διάστημα το ζήτημα αυτό όσο πιο σφαιρικά μπορούσαμε και μιλώντας με ανθρώπους την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε, αποφασίσαμε ως Ενορία, ως Ποιμένες, ως Άνθρωποι και ως Πατριώτες να συμβάλλουμε και εμείς με τη βοήθειά σας, όσο μπορούμε, σε αυτό το μεγάλο εθνικό και ανθρωπιστικό θέμα, θέτοντας ένα μικρό λιθαράκι. Φυσικά πάντα υπάρχουν, ενδεχομένως, κι άλλες αναγνώσεις του θέματος. Δεν επιδιώκουμε να πείσουμε κανέναν ούτε διεκδικούμε το αλάθητο. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι το χρέος μας ως χριστιανοί και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Χριστού μας, για να μη μας πει ότι τον είδαμε πεινασμένο, διψασμένο και γυμνό και αδιαφορήσαμε. Όσοι από τους ενορίτες θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι. Όσοι πάλι είναι σκεφτικοί ή ακόμα δεν επιθυμούν να βοηθήσουν, να ‘ναι ευλογημένο. Κανείς δεν θα τους κακίσει ή θα τους ζητήσει το λόγο. Ο καθένας εξάλλου γνωρίζει τις δυνάμεις του και τον εαυτό του.
Το σχέδιο δράσης της Ενορίας μας με την ονομασία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ» έχει ως εξής:
Από Δευτέρα 21 έως Δευτέρα 28 Μαρτίου θα δεχόμαστε εδώ στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου 8-12 το πρωί και 5:30-7:30 το απόγευμα τα εξής είδη:
• Ψωμί του τοστ
• Φέτες κασέρι
• Αυγά
• Γάλα εβαπορέ
Στη συνέχεια και όταν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός από αυτά τα είδη, θα κάνουμε προσκλητήριο σε εθελοντές, όλους εσάς, θα μαζευτούμε στο Πνευματικό μας Κέντρο και όλοι μαζί θα ετοιμάσουμε σάντουιτς και θα βράσουμε αυγά. Θα τα συσκευάσουμε και με φορτηγό θα τα μεταφέρουμε στην Ειδομένη προωθώντας τα, μέσω οργανωμένου δικτύου, στους πρόσφυγες.
Ξεκινάμε, λοιπόν, από Δευτέρα 21 έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου τη συλλογή των παραπάνω ειδών και θα έχουμε νεώτερα.
Μπορείτε να ενημερώνεστε και από το διαδίκτυο σχετικά με τη δράση μας αυτή.
Αναμένουμε και ελπίζουμε στη στήριξή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
image

fb page: Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.