Απο σήμερα τέλος οι μάσκες – Που παραμένουν

Απο σήμερα τέλος οι μάσκες – Που παραμένουν

Καταργείται από σήμερα 1η Ιουνίου το διοικητικό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, δηλαδή η υποχρεωτικότητα της χρήσης της σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται και η σύσταση για χρήση της όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους πολίτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)
  • Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.

Για τα πλοία δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις αλλά όλα δείχνουν ότι η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύσει και εδώ, ωστόσο θα υπάρχει η ισχυρή σύσταση στους επιβάτες να φοράνε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Σχολεία

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές από σήμερα, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.