“ας αποφύγουμε τουλάχιστον την δυσοσμία”

ΑΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ
Το μεγαλείο στην πολιτική φαίνεται όπως και στην ζωή, δηλαδή στα δύσκολα. Και αυτό ακριβώς το μεγαλείο είναι που λείπει στις μέρες μας. Ορισμένοι σχολιάζουν ακονίζοντας την πολιτική τους βουλιμία με ξύλινη γλώσσα, επιδερμικές προσεγγίσεις στα πράγματα, ξεσηκώνουν παλιές συνταγές, δεν διεκδικούν να αλλάξουν τίποτα, και γίνονται παραγωγοί μιας παλιάς ξεπερασμένης σχολής. Ο φερόμενος κυρίαρχος λαός έχει πια κουραστεί από τα λόγια τα μεγάλα και απατηλά που αποκοιμίζουν τις συνειδήσεις. Λείπει η ηθική έξαρση που θα πυροδοτούσε το σκουριασμένο κανόνι. Η μονοπώληση της προοδευτικότητας είναι σύμπτωμα ολοκληρωτικής σκέψης, διότι χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες, τους προοδευτικούς και τους υπόλοιπους.
​Πολιτική ικανότητα σημαίνει παρουσίαση λύσεων των προβλημάτων που υπάρχουν ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Αυτό προσπάθησε να κάνει και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου παρουσιάζοντας τον καινούργιο κανονισμό. Έναν κανονισμό καλής λειτουργίας που θα λειτουργήσει εποικοδομητικά προς την σωστή κατεύθυνση. Λυπάμαι όμως για την συμπεριφορά, ευτυχώς ελαχίστων, απέναντι στον κ Καρύδη γιατί πράγματι γι αυτούς είναι επικίνδυνος, επειδή θέλουν να διατηρήσουν την μετριότητα στα Δημοτικά συμβούλια. Γιατί θέλουν την κοινωνία να πορεύεται στα τυφλά, με κούφια λόγια από ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους, και εμείς οι υπόλοιποι έχουμε τη μελαγχολική προσδοκία μήπως κάποια μέρα μας ξυπνήσουν άλλοι.
​Λυπάμαι γι αυτούς που έχουν αποκλειστεί μέσα σε τοίχους δογματισμού που έχουν χτίσει γύρω τους. Λυπάμαι για τους ελεεινούς χαρακτηρισμούς σε έναν άνθρωπο που τίμησε και τιμά με την παρουσία και τους αγώνες του την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση .
Τον γνωρίζουμε καλά τον άνθρωπο που ντρέπεται να βάλει το όνομα του κάτω από τα άθλια κείμενα του. Όσο και αν έχει όραμα να φτιάξει ένα Ωραιόκαστρο από λάσπη, του το χαρίζουμε. Μπορεί ο δημόσιος λόγος με την ανάπηρη γλώσσα του και την ανάπηρη σκέψη του, να έχει υποστεί ένα ακόμα πλήγμα, και να κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσά μας, ας αποφύγουμε τουλάχιστον την δυσοσμία.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ Π. ΗΛΙΑΣ
IMG_5693-0.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.