Αστ. Γαβότσης: «Έργο πνοής το 4ο Γυμνάσιο για το Ωραιόκαστρο»

Αστ. Γαβότσης: «Έργο πνοής το 4ο Γυμνάσιο για το Ωραιόκαστρο»

 

Δελτίο τύπου Ακόμη μια σχολική μονάδα προστίθεται στον δήμο Ωραιοκάστρου, έπειτα από προσπάθειες ετών να δοθεί λύση στο πρόβλημα της σχολική στέγη, σ΄έναν δήμο που διαρκώς αναπτύσσεται.

Το Σάββατο 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου παρουσία της αντιπεριφερειάρχη  Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, μελών της Διοίκησης  του Δήμου και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το νέο σχολικό κτήριο θα είναι δυναμικότητας 180 μαθητών. Θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ. Η κατασκευή του θα ακολουθεί τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

«Το 4ο Γυμνάσιο, το οποίο θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές, έρχεται να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Στόχος του δήμου Ωραιοκάστρου και εμού προσωπικά είναι η πλήρης εξάλειψη των αιθουσών kibo από τα σχολεία της περιοχής. Είναι ένα έργο πνοής για το Ωραιόκαστρο και ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύτιμη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Επίσης να τονίσω – και είναι πολύ σημαντικό – ότι στο ακίνητο του 4ου Γυμνασίου, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και δημοτικό σχολείο, προωθώντας την υλοποίηση της σχετικής μελέτης» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.170.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 Α.Π 10 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Όταν το δημοτικό της Γαλήνης βγάζει 60-80 μαθητές την κάθε σχολική χρονιά πως θα χωρέσουν σε σχολείο με 2 αίθουσες ανά τάξη; Και μάλιστα των 30 ατόμων, ενώ κανονικά οι αίθουσες πρέπει να έχουν μέχρι 25 άτομα (+10% αν θυμάμαι καλά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις). Άρα 10-30 μαθητές θα μένουν εκτός. Δεν χρειάζονται τουλάχιστον 3 αίθουσες ακόμη; Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα ή δεν υπολόγισα καλά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.