Αυτό το κανονικό καλώδιο Lightning κλέβει πραγματικά όλα τα δεδομένα σας

Αυτό το κανονικό καλώδιο Lightning κλέβει πραγματικά όλα τα δεδομένα σας

Το καλώδιο μοιάζει να κατασκευάστηκε από την Apple, αλλά στην πραγματικότητα παράγεται από εταιρεία χάκερ

Εδώ είναι μερικές ίντριγκες σε επίπεδο κ. Ρομπότ για εσάς: Φανταστείτε ένα αβλαβές καλώδιο USB-to-Lightning που μόλις συνδεθεί στο μηχάνημά σας, βοηθά τους χάκερ να κλέψουν όλα τα δεδομένα από το iPhone σας και να εγχύσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας. Αν αυτό ακούγεται σαν κάτι από μια πολύπλοκη τηλεοπτική εκπομπή, είναι έκπληξη, στην πραγματικότητα ένα πράγμα.

Η μητρική πλακέτα έγραψε πρόσφατα για ένα τόσο δύσκολο έργο, που πωλήθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Hak5 και ονομάστηκε “καλώδιο OMG” από τον εφευρέτη της, τον ερευνητή ασφάλειας MG . Το καλώδιο, το οποίο μοιάζει σχεδόν ακριβώς με ένα καλώδιο Apple Lightning και πωλείται σε μορφή USB-C ή USB-A, είναι φορτωμένο με ένα κρυφό τσιπ και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να κλέψει από απόσταση δεδομένα ή να αναπτύξει κακόβουλο λογισμικό σε MacBooks, iPads , και iPhone. Το προϊόν, το οποίο παρουσιάστηκε προηγουμένως στο κυβερνοδιάσκεψη EFCON το 2019 , χρησιμοποιείται ως εργαλείο δοκιμής διείσδυσης, αναφέρει ο Vice.

Πώς λειτουργεί: Μόλις συνδεθεί, το OMG ουσιαστικά δημιουργεί ένα wifi hotspot, στο οποίο στη συνέχεια μπορεί να συνδεθεί ένας απομακρυσμένος χρήστης. Από εκεί, μια διαδικτυακή διεπαφή που συνοδεύει το προϊόν επιτρέπει στον χάκερ να καταγράφει και να καταγράφει δραστηριότητα από τη συσκευή προορισμού. Το keylogger καταγράφει έως και 650.000 πληκτρολογήσεις, σύμφωνα με το Hak5. Η εταιρεία το περιγράφει ως “φτιαγμένο για κρυφή χρήση πεδίου, με χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την απομακρυσμένη εκτέλεση, τη μυστικότητα, την αποφυγή ιατροδικαστικών, ενώ είναι σε θέση να αλλάξουν γρήγορα τα εργαλεία σας εν κινήσει”.

πηγή
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.