Α.Σ.Ω.: Για πρώτη φορά στα χρονικά ο νέος δήμαρχος δεν μας κάλεσε να συζητήσουμε παρόλο που του στείλαμε επιστολή

Α.Σ.Ω.: Για πρώτη φορά στα χρονικά ο νέος δήμαρχος δεν μας κάλεσε να συζητήσουμε παρόλο που του στείλαμε επιστολή

Αγαπητοί συμπολίτες μας,  διαβάσαμε την ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου ΔΑΣΩ και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι. Το ψέμα και η διχόνοια δεν αρμόζει στον δικό μας σύλλογο για αυτό δεν θα μπούμε στη θέση να κρίνουμε τα λεγόμενα του συγκεκριμένου συλλόγου.

Μοναδικός σκοπός του συλλόγου μας είναι να παρέχουμε τις υπηρεσίες  μας στον αθλητισμό για το καλό των παιδιών μας και των συμπολιτών μας, πάντα με γνώμονα το αθλητικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι. Έτσι καταφέραμε να αγωνιζόμαστε σε επίσημα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ (Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΛΕΪ) της ΕΠΕΣΘ (ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α’, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β’, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α’ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄) και της ΕΚΑΣΘ (ΠΡΟΠΑΙΔΚΟ & ΜΙΝΙ)

Ο σύλλογος μας απαριθμεί μέχρι σήμερα 82 αθλήτριες στο βόλεϊ, 76 αθλητές στο μπάσκετ και 46 γυναίκες στη γυμναστική. Το πρόγραμμα των ωρών προπονήσεων που μας έχει δοθεί από το γραφείο αθλητισμού και έχει ισχύ εδώ και τέσσερα χρόνια (συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο 2019-20 με την σύμφωνη γνώμη των 3 αθλητικών συλλόγων ΚΕΡΑΥΝΟΥ, Α.Σ.Ω. & Δ.Α.Σ.Ω.)  σίγουρα δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας αλλά το συμφωνήσαμε γιατί κατανοούμε το γεγονός της ύπαρξης ενός μοναδικού κλειστού γυμναστηρίου στη τοπική κοινότητα Ωραιοκάστρου, που σίγουρα δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει το εύρος και τις ανάγκες τόσων αθλουμένων. Για το λόγο αυτό και για τις καλύτερες συνθήκες άθλησης των παιδιών μας αποφασίσαμε να μην ενεργοποιήσουμε ομάδα Κ20  στο Μπάσκετ με αποτέλεσμα δικοί μας αθλητές να φεύγουν από το δήμο μας  ή να εντάσσονται σε άλλη ομάδα του διευρυμένου δήμου. Το ίδιο έπραξε και ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε στο Ωραιόκαστρο (ΚΕΡΑΥΝΟΣ) που αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ τμήμα στο Βόλει και στο Μπάσκετ αντίστοιχα. Θα μπορούσαμε όλοι οι σύλλογοι να δημιουργήσουμε ομάδες βόλεϊ ανδρών, μπάσκετ γυναικείο, κ.α αθλήματα και να απαιτούμε περισσότερες ώρες στο κλειστό Κονταξοπούλειο, αλλά αποφασίσαμε ακριβώς το αντίθετο.

Τις αθλητικές χρονιές 2018-19 και 2019-20 ξεκινήσαμε συνεργασία με τον ΚΕΡΑΥΝΟ Ωραιοκάστρου καθώς και οι δύο ομάδες προτείναμε συνεργασία και στο ΔΑΣΩ που την αρνήθηκε. Οι συνεργασίες αθλητικών συλλόγων γίνονται για το καλύτερο μέλλον των αθλητών μας και για την ανάπτυξη των αθλημάτων που περιλαμβάνουν οι σύλλογοί μας και επικροτούνται από τις διοικήσεις των δήμων με επιχορήγηση έξτρα ωρών προπονήσεων, κάτι που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των δήμων της χώρας μας.

Ουδέποτε βγάλαμε ανακοινώσεις και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κατηγορήσει κανέναν δήμαρχο και κανέναν εντεταλμένο σύμβουλο, γιατί τόσα χρόνια μας καλούσαν να καταθέσουμε τις απόψεις μας και καταλήγαμε σε ένα πρόγραμμα ωρών που αποδεχόμασταν ασχέτως αν μας κάλυπτε ή όχι. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο νέος δήμαρχος δεν μας κάλεσε να συζητήσουμε παρόλο που του στείλαμε επιστολή. Δεν μπορούμε όμως να πούμε και το ίδιο για τον κ. Ακη Καζαντζίδη και τον κ. Δαμιανό Ιωσηφίδη οι οποίοι μας επισκέφθηκαν στα γραφεία μας, ήταν παρόντες στο κλειστό γυμναστήριο και επικοινωνούσαμε ανά πάσα στιγμή  μαζί τους όποτε προέκυπτε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του Κονταξοπουλείου.

Ο σημερινός εντεταλμένος κ. Πανούσης Αγγελος αφού πρώτα μίλησε με τον πρόεδρο του Α.Σ.Ω και τον Γραμματέα του ΔΑΣΩ μας κάλεσε τους 3 συλλόγους στην αίθουσα του δημαρχείου για να συμφωνήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα ωρών. Τον ενημερώσαμε ότι δεν  θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Οκτώβριος)  είναι η κατάλληλη για να γίνουν αλλαγές στις ώρες διότι όλοι οι αθλούμενοι, γονείς και προπονητές έχουν κλειδώσει τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα και ότι είμαστε διατεθιμένοι τον Ιούνιο του 2021, όπως προβλέπει και ο κανονισμός λειτουργίας του γυμναστηρίου, να συμφωνήσουμε εκ νέου για την αλλαγή των ωρών σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό.

Μας απάντησε ότι ο ΔΑΣΩ δεν είναι ευχαριστημένος και για αυτό πρέπει να αλλάξουν οι ώρες. Αφού ακούστηκαν κάποια τερατώδη ψέμματα από τη πλευρά του εκπροσώπου του ΔΑΣΩ και ήταν η μόνη στιγμή που ξέφυγε η συζήτησή μας (καμιά σχέση με τα γραφόμενα ένος συγκεκριμένου σάιτ), ο κ. Πανούσης μας χαιρέτησε λέγοντας ότι για το πρόγραμμα θα αποφασίσει ο δήμαρχος. Ούτε μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί το γυμναστήριο τις ώρες προπονήσεων, ούτε γνωρίζει πόσα παιδιά έχει στη δύναμή του ο κάθε σύλλογος, ούτε αν χρησιμοποιούνται όλες οι ώρες προπονήσεων και παρόλα αυτά μας έστειλε ένα πρόγραμμα που αφαιρεί 6 ώρες προπονήσεων από ΑΣΩ και ΚΕΡΑΥΝΟ και τις δίνει στον ΔΑΣΩ χωρίς να έχει περάσει συμβούλιο. Μετά από επικοινωνία μας κατάλαβε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα προτού περάσει από το Δ.Σ. του δήμου και μας έστειλε νέο μήνυμα ενημερώνοντάς μας ότι θα  ισχύει το παλιό πρόγραμμα μέχρι να ψηφιστεί το νέο από το Δ.Σ.

Σας ενημερώνουμε ότι  το πρόγραμμα που ισχύει τα τελευταία χρόνια  είναι : 20 ώρες στον ΔΑΣΩ, 20 ώρες στον Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟ και 19 ώρες στον ΚΕΡΑΥΝΟ, ενώ αυτό που θέλει να περάσει η νέα διοίκηση έχει ως εξής : 26 ωρες ΔΑΣΩ, 17 ώρες Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ και  16 ωρες ΚΕΡΑΥΝΟΣ.

Σήμερα μας ήρθε email από την προϊσταμένη του Γραφείου Αθλητισμού να προβούμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός και να τους στείλουμε τα σχετικά έγγραφα, κάτι που όφειλε να κάνει τον Ιούνιο του 2020, αλλά εξαιτίας ενός και μόνο συλλόγου που αρέσκεται να προκαλεί  αναστάτωση, ο δήμος καλείται να αλλάξει το πρόγραμμα δύο μήνες αφότου ξεκίνησαν οι προπονήσεις, αδιαφορώντας για την σύγχυση που θα προκαλέσει στα ωράρια της ζωής  των προπονητών, των αθλουμένων και των γονέων αυτών.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν την ανάλογη θέση και να λάβουν την σωστή απόφαση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

ΔΑΣ Ωραιοκάστρου: οι «άμισθοι» αντιδήμαρχοι κάνουν «σημεία και τέρατα»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.