Βάζει “λουκέτο” η εστίαση τη Δευτέρα στα Ν. Μουδανιά – Κάθετα αντίθετοι στα μέτρα οι επαγγελματίες

Βάζει “λουκέτο” η εστίαση τη Δευτέρα στα Ν. Μουδανιά – Κάθετα αντίθετοι στα μέτρα οι επαγγελματίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Ν. Μουδανιών

Ρολά θα κατεβάσουν τα καταστήματα της εστίασης των Ν. Μουδανιών σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, για τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και παράλληλα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά των μέτρων οι επαγγελματίες

Θύελλα αντιδράσεων στους επαγγελματίες της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο, βάσει των οποίων δεν επιτρέπονται ανεμβολίαστοι πελάτες ούτε σους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, εκτός αν προσκομίζουν self test ή PCR.
Κατά των μέτρων τάχθηκε από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό στο λιανεμπόριο . Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, ο οποίος με χθεσινή του ανακοίνωση τάχθηκε κατά των μέτρων, ζητώντας την ανάκλησή τους.
Μιλώντας στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, Γιώργος Λείβανος, έκανε λόγο για «στοχοποίηση» και για «απαράδεκτα μέτρα», τονίζοντας ότι όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν κατακόρυφη πτώση στο τζίρο τους. Ειδικότερα για την εστίαση, σχολίασε: «Μέχρι χθες οι ανεμβολίαστοι πελάτες μπορούσαν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους. Οι επαγγελματίες έκαναν έξοδα για να διαμορφώσουν τους εξωτερικούς χώρους για να τους εξυπηρετούν. Αυτό που ισχύει από σήμερα θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στις πλατείες και θα προκληθεί αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε, δηλαδή συνωστισμός».

Στα “κάγκελα” η εστίαση στα Ν. Μουδανιά

Σε χορό κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι επαγγελματίες της εστίασης στα Ν. Μουδανιά, βάζοντας “λουκέτο” στα καταστήματά τους τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ζητώντας την απόσυρση των μέτρων.
Μιλώντας στο halkidikifocus ο υπεύθυνος για την Εστίαση, του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, Στέλιος Σωτηριάδης, δήλωσε: «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας μας κατά των μέτρων που ισχύουν από σήμερα. Δεν θέλουμε να διαχωρίζουμε τους πελάτες μας, ούτε είναι εφικτό να γίνουμε αστυνομικοί και να τους ελέγχουμε. Τουλάχιστον οι ανεμβολίαστοι να μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους».
«Οι ιδιοκτήτες/επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης των Νέων Μουδανιών, με απόλυτο σεβασμό προς τους πελάτες και τους συμπολίτες που μας στηρίζουν καθημερινά, δηλώνοντας την αντίθεση μας προς τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και θα τηρούνται από την 6η Νοεμβρίου, τα οποία αφορούν την προσέλευση πελατών στα καταστήματα μας και θέλοντας να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, θα κρατήσουμε κλειστές τις επιχειρήσεις μας τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, με επιφύλαξη μας για κάθε άλλο μέτρο δυνατό να οδηγήσει στην ανάκληση των μέτρων αυτών», αναφέρουν στην ανακοίνωση, που εξέδωσαν, υπογραμμίζοντας:
– Αρνούμαστε να γίνουμε ελεγκτές των πελατών μας.
– Αρνούμαστε να διώχνουμε τους πελάτες μας.
– Αρνούμαστε να διαχωρίζουμε τους πελάτες μας.
– Αρνούμαστε να επιτρέψουμε αναίτια να μειώστε την πελατεία μας.
– Αρνούμαστε να επιτρέψουμε αναίτια να κλείσετε τα μαγαζιά μας.
«Τα καταστήματα εστίασης, στόχος των κυβερνητικών μέτρων από την πρώτη μέρα της πανδημίας, με καθολική αναστολή της λειτουργίας μας επί πολλούς μήνες, με μέτρα που περιορίζουν τους χώρους και τους πελάτες μας, τα οποία γίνονται ολοένα αυστηρότερα, με αλλεπάλληλους ελέγχους και δυσβάσταχτα πρόστιμα, παλεύουν δύο χρόνια τώρα να μείνουν “ζωντανά”. Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Γι’ αυτό άλλωστε ουδέποτε τα καταστήματα μας αποτέλεσαν εστία μετάδοσης τη ασθένειας. Διότι τηρούμε όλα τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί έως τώρα» τονίζουν ακόμη στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι αυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν τον κόσμο στις πλατείες, όπου θα δημιουργείται συνωστισμός, προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα: «Η κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα που επιβάλλει, θα καταφέρει να διώξει τον κόσμο από τα μαγαζιά μας, να τον οδηγήσει στον συνωστισμό στα πάρκα, στις πλατείες, στα σπίτια και οπουδήποτε αλλού δεν τηρείται κανένα μέτρο, καταλήγοντας έτσι σε αντίθετα αποτελέσματα από «αυτά που εξαγγέλλει πως θέλει να πετύχει». Και παράλληλα οι δικές μας επιχειρήσεις θα αργοσβήνουν έρμαια των παραλογισμών της κυβέρνησης»
«Για ποιον λόγο άραγε εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα στην διασκέδαση και την αναψυχή του κόσμου, και δη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όταν σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας και κάποιοι άλλοι κλάδοι, ακόμα και ιδιωτικοί, δεν έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο;», αναφέρουν ακόμη, ζητώντας την ανάκληση των μέτρων: «Ζητούμε την άμεση ανάκληση των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν από 6 Νοεμβρίου 2021, κρατάμε τις επιχειρήσεις μας κλειστές την Δευτέρα, συστρατευόμαστε με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα και τα αιτήματα τους σαν πρώτο μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση και τα ταμεία της και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια».

halkidikifocus.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.