Βασίλης Κικίλιας: 2020 η χρονιά των νοσοκομείων

Βασίλης Κικίλιας: 2020 η χρονιά των νοσοκομείων

Το 2019 αποδείξαμε στην ελληνική κοινωνία ότι στο Υπουργείο Υγείας, πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αυτοί που δε μπορούν ή δεν έχουν.

Μέσα στους πέντε πρώτους μήνες της θητείας μας, υλοποιήσαμε μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις και πλέον τα ογκολογικά φάρμακα πηγαίνουν απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές, βάζοντας έτσι τέρμα στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πετύχαμε μειώσεις μέχρι 7% και καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση 180 εκ. ευρώ για το κράτος και 50 εκ. ευρώ μικρότερη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.

Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα παράγωγα αίματος και τη γ-σφαιρίνη, φροντίσαμε τους εγκαυματίες στο Μάτι, φτιάξαμε μητρώα ασθενών, καθιερώσαμε σύνδεσμο του Υπουργείου με τους συλλόγους ασθενών και μεριμνήσαμε για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο και προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, το 2020 θα είναι ξεκάθαρα η χρονιά των νοσοκομείων.

Προχωρούμε σε κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παράλληλα με ένα νέο, σύγχρονο management στη διοίκησή τους.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί για το 2020 οι προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Θέλουμε να μπει νέο αίμα στα νοσοκομεία μας, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό να μείνουν και να διαπρέψουν στην Ελλάδα.

Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση των ιατρικών μηχανημάτων, έτσι ώστε να παρέχεται στους ασθενείς η καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας.

Η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του ΕΣΥ θα γίνει από τον προϋπολογισμό, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από ΣΔΙΤ. Θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες πρακτικές όλων των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα θα είναι δωρεάν για όλους και αυτό ως Υπουργός Υγείας το εγγυώμαι προσωπικά. Αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά κρατική. Θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όπως γίνεται παντού, γιατί μετά από δέκα χρόνια κρίσης και περιοριστικών πολιτικών, είναι εμφανές ότι οι πολίτες αξίζουν ένα καλύτερο, δωρεάν και αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

moh.gov.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.