Βασιλακόπουλος: Ολη η ιστορία γίνεται για το δημοκρατικό δικαίωμα του ανεμβολίαστου στο θάνατο

Βασιλακόπουλος: Ολη η ιστορία γίνεται για το δημοκρατικό δικαίωμα του ανεμβολίαστου στο θάνατο

 Διευκρινίσεις για την αποτελεσματικότητα των τεστ αλλά και για τις νέες οδηγίες από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, σχετικά με το ποιοι είναι τελικά εκείνοι που πρέπει να κάνουν PCR τεστ, έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι  «όλα τα τεστ δεν έχουν 100% διαγνωστική αξία, δηλαδή δεν είμαστε 100% σίγουροι για το τι δείχνουν. Κανένα τέλειο τεστ δεν υπάρχει, μπορεί ένα τεστ να κάνει και λάθος», ενώ εξήγησε ότι οι νέες οδηγίες για διενέργεια  PCR test , αφορούν τους ανεμβολίαστους καθώς το χρειάζονται  για να μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης – θα πρέπει να κάνουν pcr για να επιβεβαιώσουν τη νόσησή τους. Αντιθέτως, για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test.

Ερωτηθείς τι θα πρότεινε ο ίδιος στην κυβέρνηση, όταν πριν 20 ημέρες ξεκίνησε να καλπάζει και πάλι η πανδημία, με χώρες όπως η Ολλανδία να προχωρούν σε «σκληρό» lockdown, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε:

«Εγώ θα είχα υποχρεώσει πολύ πιο πριν τον πληθυσμό που δεν είναι εμβολιασμένος να εμβολιαστεί, γιατί ο λόγος που κλείνουμε τώρα, είναι για να προστατεύσουμε πάλι τους ανεμβολίαστους.  Γιατί οι εμβολιασμένοι και να κολλήσουν, σπανίως θα πάνε, πολύ δύσκολα θα πάνε στο νοσοκομείο, κι ακόμα πιο δύσκολα θα πάνε στις μονάδες. Η όλη ιστορία γίνεται για να διατηρηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο,  του ανεμβολίαστου. Δηλαδή έχει δημοκρατικά κατοχυρωμένο το δικαίωμά του, να επιλέξει να πεθάνει ο ίδιος, και να σκοτώσει και άλλους».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.