Β. Κικίλιας : 10 εκ. επιπλέον στον «Κοινωνικό Τουρισμό» – Οι εργαζόμενοι αξίζουν μέρισμα

Β. Κικίλιας : 10 εκ. επιπλέον στον «Κοινωνικό Τουρισμό» – Οι εργαζόμενοι αξίζουν μέρισμα

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν δοθεί στοιχεία από τον ΟΑΕΔ για Έλληνες ανέργους που μπορούν να δουλέψουν στον τουρισμό ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και Ουκρανοί πρόσφυγες, είπε από το Βελιγράδι ο Βασίλης Κικίλιας ερωτηθείς στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας.

«Η πανδημία κράτησε κλειστό το τουριστικό προϊόν για δύο χρόνια και πολλοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα», είπε ο υπουργός Τουρισμού, προτρέποντας τους εργοδότες να δίνουν ποιοτικές θέσεις. «Οι εργαζόμενοι πρεπει να πάρουν κι αυτοί μέρισμα για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού», είπε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι διαφαίνεται λύση μετά τη συνάντηση υπουργείου Εργασίας, εργαζομένων και εργοδοτών.

«Οι λίγοι κακοί επαγγελματίες θα υποστούν τις συνέπειες»

Συνδέοντας και την ανεργία στους νέους ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι «εάν ο εργοδότης προσφέρει σεβασμό και καλά πληρωμένη θέση σίγουρα θα βρει εργαζόμενο».

Επεσήμανε επίσης ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι κυρώσεις συγκεκριμένες από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας καθώς και τις Περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού του υπουργείου.

«Ο Τουρισμός συνιστά το 23% του ΑΕΠ δηλαδή το 1/4 της οικονομίας και αυτό το προϊόν το προασπίζουμε για να μπορούμε να το έχουμε», τόνισε.

«Θα φτάσουμε στα 6,5 δισ. για τον τουριστικό κλάδο»

Με στήριξη 44 δισ. στα χρόνια της πανδημίας και 3 δισ. στον τουριστικό κλάδο θα φτάσουμε στα 6,5 όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Πανελλήνια ‘Ενωση Ξενοδόχων, πρόσθεσε ο υπουργός

Επιπλέον πτήσεις τσάρτερ αλλά και ενίσχυση της προβολής προανήγγειλε ο κ. Κικίλιας για Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο  και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και για την Σκιάθο και την Σκόπελο.

«Τουρισμός για όλους» από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου οι Έλληνες θα έχουν voucher χωρίς γραφειοκρατία για μετάβαση σε καταλύμματα και εστίαση είπε ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι η Ελλάδα καθιερώθηκε ως ασφαλής προορισμός και οι ξένοι θα έρθουν γιατί «πιστεύουν και αγαπάνε την Ελλάδα ακόμη και σε περιβάλλον κρίσης».

«Δεν είναι ώρα για προβλέψεις»

«Ανοίξαμε χειμερινούς προορισμούς, ανοίξαμε την κρουαζιέρα και όλα τα στοιχεία φαίνονται πολύ δυνατά από Ευρώπη, Σκανδιναβία, Ισραήλ, Βαλκάνια, ενώ χθες το βράδυ Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες με ενημέρωσαν ότι 900.000 Σέρβοι αθα αναχωρήσουν για την Ελλάδα, από 650.000 πέρυσι», είπε ο κ. Κικίλιας, ενημερώνοντας ότι δεν είναι ώρα για προβλέψεις.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.