Γίναμε σταγόνες που θα ξεδιψάσουν παιδιά! Όμιλος Εθελοντισμού  του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Όμιλος Εθελοντισμού  του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Γίναμε σταγόνες που θα ξεδιψάσουν παιδιά!

Ο στόχος του Ομίλου Εθελοντισμού του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, μέσω μιας λαχειοφόρου αγοράς, να συγκεντρωθούν χρήματα για να γίνει ένα πηγάδι στο Ανατολικό Κονγκό,  επετεύχθη με την βοήθεια των σχολείων του Δήμου σας.

Το χρηματικό ποσό παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Μπούνιας κ. Πολύκαρπο και έγινε αμέσως πράξη! Όχι ένα αλλά τέσσερα υβριδικά έργα υδροδότησης γίνονται στο Κονγκό, στην Μητρόπολη Κινσανγκάνι, με τα χρήματα  αυτά!

Τα δύο πρώτα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ένα στη Μπούνια και το δεύτερο στο Κισανγκάνι και ολοκληρώνονται οι εργασίες για δύο ακόμη πηγάδια. Ένα στο χωριό Τσόμια στα Ανατολικά σύνορα με την Ουγκάντα και ένα στο Κισανγκάνι πλησίον του Ιερού Ναού σας Αγίας Άννης και Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.

Πρόκειται για μια πρώτη πειραματική προσπάθεια κατασκευής
υβριδικού φρεατίου – δεξαμενής (πηγάδι) τοπικής κυρίως εμπνεύσεως. Τα ύδατα συγκεντρώνονται σε μια πρώτη δεξαμενή που βρίσκεται στο έδαφος. Κατόπιν αντλούνται μηχανικά σε μια δεύτερη δεξαμενή σε υψηλότερο επίπεδο από όπου γίνεται και η παροχή του συγκεντρωθέντος ύδατος.  Το χαμηλό επίπεδο διευκολύνει, γιατί γίνεται άμεση τροφοδοσία με μπιτόνια ή άλλον χειροκίνητο τρόπο.  Η παροχή του νερού είναι υβριδική, διότι η δεξαμενή έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτείται από οποιαδήποτε πηγή νερού (έδαφος – πηγάδι, όμβρια ύδατα, μπιτόνια κτ.λ).

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την συγκινητική επιστολή ευχαριστίας  του κ. Πολύκαρπου, Μητροπολίτου Μπούνιας, Κισανγκάνι και Ανατολικού Κονγκό.

«Σας ευχαριστώ γιατί δώσατε το στίγμα της πραγματικής εκπαίδευσης και του ουσιώδους νοήματος που θα πρέπει να αποκτήσει το  εκπαιδευτικό σύστημα όλων των σύγχρονων κοινωνιών.


Χαίρομαι που είδα μικρά αδέλφια μου, πολίτες της σύγχρονης Ελλάδας,
ενταγμένα πλήρως, ήδη σε αυτό το πνεύμα, αλλά και συγχρόνως απαίτηση της εποχής μας.


Σήμερα έρχομαι ταπεινά από το μακρινό Κονγκό και να σας ανακοινώσω ότι ο αγώνας σας ήδη έχει λάβει σάρκα και οστά. […]


Από εμένα προσωπικά αλλά και από τους ανθρώπους που θα ευεργετηθούν από αυτό αλλά και από τα επόμενα έργα μας που γίνονται με την συμβολή σας, έχετε ένα μεγάλο ευχαριστώ.


Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μας προσφέρει η γη μας.
«ένα ποτήρι δροσερού νερού μπορεί να σώσει ψυχές και ζωές».
Τί θα λέγατε για παράδειγμα, αν αντί για βόμβες ρίχναμε μπουκάλια με νερό στα διψασμένα παιδιά που βρίσκονται εν μέσω των άδικων πυρών και των ανελέητων πολέμων των ημερών μας;

Συνεχίζετε να προσεύχεσθε για εμάς.


Συνεχίζετε να ζείτε και να ονειρεύεστε.


Έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς πόνο, χωρίς στερήσεις.


Τα όνειρα και οι ευχές όταν είναι δίκαιες και ευάρεστες στον Θεό μια
μέρα γίνονται οπωσδήποτε πράξεις και πραγματικότητα.


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

† ο Μπούνιας, Κισανγκάνι και Ανατολικού Κονγκό, Πολύκαρπος

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.