Γιαννούλης: Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών λόγω του flyover στη Θεσσαλονίκη

Γιαννούλης: Έμμεση παραδοχή του υπουργείου Υγείας για τις καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών λόγω του flyover

Μεγάλες είναι καθημερινά οι καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών λόγω του flyover στη Θεσσαλονίκη

Στην παραδοχή ότι η εργασίες κατασκευής του flyover στη Θεσσαλονίκη, έχουν δυσχεράνει και την κίνηση των ασθενοφόρων στην περιφερειακή οδό, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, απαντώντας εγγράφως στην σχετική ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και την οποία συνυπέγραψαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συγκεκριμένα τονίζεται μεταξύ άλλων πως:

«Για την πρόσβαση σε συμβάντα στην περιφερειακή και τη διέλευση των ασθενοφόρων σε αυτήν δεν υπάρχει κάποιος βοηθητικός παράδρομος.

Για τη διευκόλυνση των ασθενοφόρων έχει τοποθετηθεί στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ εφαρμογή που ενημερώνει για την κίνηση στην περιφερειακή οδό.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων κατά τη διέλευση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εκ της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται να πραγματοποιούνται διυπηρεσιακές συσκέψεις.

Για την πιο γρήγορη πρόσβαση των ασθενοφόρων του Τομέα ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από το σημείο των συμβάντων έως τα 2 εκάστοτε εφημερεύοντα νοσοκομεία χρησιμοποιείται λεωφορειολωρίδα με προτεραιότητα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Είναι σαφές από τα παραπάνω πως η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον Περιφερειακό αλλά και σε δρόμους του κέντρου της πόλης, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, ενέχει σοβαρούς κινδύνους και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διακομιδή των ασθενών μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωής τους γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.