Γιώργος Κυρίτσης: για Κουφοντίνα: Καταδίκη μέσα στη καταδίκη δε τιμάει τη δικαιοσύνη

Γιώργος Κυρίτσης: για Κουφοντίνα:
Καταδίκη μέσα στη καταδίκη δε τιμάει τη δικαιοσύνη

«Καταδίκη μέσα στην καταδίκη και ειδικοί νόμοι και ρύθμιση που αφορούν μία ειδική κατηγορία καταδίκων, δεν είναι κάτι που τιμάει το δικαστικό σύστημα της χώρας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7 Θεσσαλονίκης και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Κυρίτσης, ένας από τα 15 στελέχη του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώνοντας ότι «στην περίπτωση Κουφοντίνα έγινε ειδικός νόμος που να απαγορεύει την κράτησή του σε αγροτικές φυλακές, κάτι, που όπως είπε, δεν ισχύει για άλλα βαρύτατα εγκλήματα».

«Δεν προκαλεί πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κείμενό μας», δήλωσε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «όταν κάποιος κάνει ένα αδίκημα η δικαιοσύνη τον καταδικάζει και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που λύνει το πρόβλημα. Για αυτό τιμωρήθηκε με αυστηρές ποινές». «Δεν υπάρχει ρύθμιση που να απαιτεί μεταμέλεια σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση του».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «τα ίδια ισχύουν και για τους καταδικασθέντες της ΧΑ. Κάθε καταδικασθείς έχει δικαιώματα που εκπορεύονται από το νόμο».

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.