Γιώργος Παπανδρέου: Fake news τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Παπανδρέου: Fake news τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη, τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα debate και την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ, μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Αναφορικά με την απόφαση Λοβέρδου να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως δεν θεώρησε ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά  πιθανόν αναμενόμενο. Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο και  ερωτηθείς αν του προτάθηκε ή ζήτησε ο ίδιος να στηριχθεί από τον κ. Λοβέρδο, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε:

«Επικοινώνησα, και επικοινώνησα και με άλλους.  Δεν μπήκαμε σε καμία τέτοια συζήτηση (Σ.Σ. συνεργασίας). Η επικοινωνία ήταν ότι συνεχάρη , όπως και τους άλλους υποψηφίους για τους αγώνες που δώσανε»

Για την διεξαγωγή debate με τον κ. Ανδρουλάκη, o κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Δεν βλέπω καμία προθυμία από την άλλη πλευρά.  Εγώ απάντησα θετικά σε τέσσερα κανάλια, 4 κανάλια μου ζήτησαν να πάω σε debate. Εγώ απάντησα θετικά και μάλιστα έκανα πρόταση να υπάρχει ο χρόνος ο απαραίτητος να αναπτύξουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας, να μην είναι δηλαδή τα 45 δευτερόλεπτα απάντηση, ουσιαστικά είναι μια ατάκα χωρίς περιεχόμενο. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι έτσι ήταν δυστυχώς και στο πρώτο debate που έγινε». Ερωτηθείς εάν αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήγε στο πρώτο διευκρίνησε ότι το είχε προτείνει τρία debate με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά δεν υπήρξε αυτή η ανταπόκριση υπογραμμίζοντας ότι συζητά για debate αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αξιοποιήσει τον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Παπανδρέου, δεδομένου του τεταμένου κλίματος ανάμεσά τους,  τόνισε:

«Ολοι θα πρέπει να αξιοποιηθούν, είναι πολύ σημαντικό και νέοι άνθρωποι να είναι κοντά μου.

Η προσπάθεια είναι να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση και δυστυχώς αυτή η αντιπαράθεση θα ήταν πολύ χρήσιμη, να μιλήσουμε για τις θέσεις μας σε μία δημόσια συζήτηση όπως έχω προτείνει γιατί τότε οι φρασεολογίες οι οποίες θα μένανε στα ΜΜΕ, οι διάφορες φράσεις, θα είχανε ουσιαστική συζήτηση επί των πολιτικών θέσεων και βεβαίως με τις θέσεις που μπορεί να συγκλίνουν ή να είναι και διαφορετικές, αλλά αυτό θα έδινε και τη δυνατότητα στον ψηφορόρο να επιλέξει και να δει τι είναι αυτό τον οποίον τον εκφράζει».

Σχολιάζοντας το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι στο κίνημα που κίνημα, θα πρέπει να βοηθηθούν , να αναδυθούν, να αποκτήσουν την ανάλογη εμπειρία, και ο ίδιος θέλει να μεταδώσει τη δική μου εμπειρία, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί μια νέα γενιά του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, δεν θα δεχθεί να είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα κενό στη Βουλή και δεν έχω αυτή τη στιγμή εικόνα ποιες είναι οι θέσεις του κ. Ανδρουλάκη. Μακάρι να ήταν πολύ πιο καθαρές οι θέσεις.

Θα ήθελα να ξέρω πάρα πολύ καλύτερα διότι δεν έχει εκφράσει συγκεκριμένες, σε πάρα πολλά θέματα, ποιες είναι οι θέσεις του και ποια η φιλοσοφία του.

Δεν έχω αυτή τη στιγμή εικόνα ποια είναι η θέση του  Νίκου Ανδρουλάκη, δεν έχει εκφράσει σε πολλά θέματα ποια είναι η θέση του και ποια η φιλοσοφία του. Αρα δεν θα ήμουν καλός υπηρέτης πραγμάτων, για τα οποία πιθανώς να συμφωνήσω, πιθανώς να διαφωνήσω».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι τον «χτυπάνε» όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω των ιδεών, των προτάσεων, των αγώνων που έχει κάνει

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη fake news τα σενάρια συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι από αυτά τα γνωστά, τα fake news. Εμένα πιστεύω με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μπορούσα να επαναπατρίσω ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων αλλά και νέων ανθρώπων, πάλι στην παράταξη. Γιατί οι θέσεις μου είναι θέσεις προοδευτικές, είναι θέσεις δημοκρατικές, είναι θέσεις καινοτόμες, και πιστεύω μπορώ να εκφράσω ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση περί συνεργασιών, είναι άτοπος και άκαιρη. Με την έννοια ότι δεν είναι η συζήτηση για το  αν θα γίνουμε ουρά του ενός ή του άλλου για να μοιράσουμε τα υπουργεία. Αυτό νομίζω υποβαθμίζει την πολιτική και κάνει και πολύ κόσμο να αποστρέφεται της πολιτικής»

Ερωτηθείς εάν ο Βενιζέλος «χωράει» σε αυτό που έχει στο μυαλό του για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ήταν θετικός λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ολοι χωράνε, όλοι χωράνε που θέλουν να βοηθήσουν. Προφανώς με τον κ. Βενιζέλο έχουμε στο παρελθόν αντιπαρατεθεί σε διάφορα θέματα, αλλά στην πολιτική, άνθρωποι που πιστεύουν ή μπορούν να προσφέρουν σε αυτήν την παράταξη, βεβαίως χωράνε».

 

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο εδώ: 
 Για το θέμα των debate εδώ: 
Για το Νίκο Ανδρουλάκη εδώ: 
 Για τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ εδώ: 
 Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο εδώ: 
 Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.