Γυναίκα καλείται να πληρώσει 500.000 δολάρια (!) για ψευδή ανάρτηση στο Facebook

[ad_1]

Μία γυναίκα στη Βόρεια Καρολίνα καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο $500.000, επειδή ανέβασε ένα post στο Facebook στο οποίο κατηγόρησε ψευδώς μία γνωστή της για τη δολοφονία του γιου της.

facebook

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, το Νοέμβριο του 2015, η Jacquelyn Hammond από το Asheville δημοσίευσε στο Facebook το εξής post για τη γνωστή της: «εγώ δε μέθυσα και σκότωσα το παιδί μου.»

Η Davyne Dial, η γυναίκα στην οποία αναφερόταν η Hammond, είχε χάσει το γιο της χρόνια πριν σε ένα ατύχημα με όπλο.

Η Dial είπε ότι δεν είχε σχέση με το θάνατο του γιου της. Ως εκ τούτου έκανε μήνυση στη Hammond για δυσφήμιση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και εξ αμελείας πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Ο Michael Wimer, δικηγόρος της Dial, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κατηγορουμένη «κατάφωρα κατηγόρησε (τη Dial) για το κατακριτέο κακούργημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή δολοφονία».

«Αυτή η γυναίκα είχε αναλάβει μια εκστρατεία λασπολογίας εναντίον μου για σχεδόν ένα χρόνο στα social media», δήλωσε μέσω τηλεφώνου η Dial, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα μετά την ετυμηγορία. «Έχει κάνει κι άλλες αναληθείς δηλώσεις, αλλά αυτή τη φορά το παράκανε.»

Η Missy Owen, μία δικηγόρος στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει από το λάθος της Hammond.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι σήμερα δεν αναγνωρίζουν τη σημασία των λέξεών τους. Ακριβώς επειδή είναι πολύ εύκολο να εκθέσετε τις απόψεις σας δημόσια, δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να το κάνετε. Μπορεί να βρείτε το μπελά σας ανά πάσα στιγμή, αν κάνετε μια ψευδή δήλωση για κάποιον άλλο, η οποία βλάπτει το χαρακτήρα ή τη φήμη του.»

The post Γυναίκα καλείται να πληρώσει 500.000 δολάρια (!) για ψευδή ανάρτηση στο Facebook appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.