Γ. Εδιρνέλης:Οι δημότες με μάσκες και αποστάσεις στη συναυλία της Γλυκερίας δεν κολλάνε αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι κολλάνε.Με τηλεδιάσκεψη λοιπόν η εκλογή του συμπαραστάτη

Γ. Εδιρνέλης:Οι δημότες με μάσκες και αποστάσεις στη συναυλία της Γλυκερίας δεν κολλάνε αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι κολλάνε.Με τηλεδιάσκεψη λοιπόν η εκλογή του συμπαραστάτη

«Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου από την Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, όπου θα απολαύσουμε συναυλίες και θέατρο σκιών με ελεύθερη είσοδο για όλους, σε  χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, για όλους τους πολίτες.» (Απόσπασμα από την ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου μας)

Στα δημοτικά συμβούλια μας λοιπόν κολλάει και στις  πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν κολλάει. Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε προς τους δημότες η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου  μετά την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στις 27/8/2020 οπότε και εξέλεξε τον εκλεκτό της για συμπαραστάτη του δημότη.

Συνεπώς οι μάσκες και οι αποστάσεις ασφαλείας (που βέβαια δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν) προστατεύουν εκατοντάδες συμπολίτες μας  από τον κορονοϊό όταν παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αλλά δεν προστατεύουν τους 33 δημοτικούς συμβούλους που κλήθηκαν να ψηφίσουν για την εκλογή του συμπαραστάτη. Έτσι απαιτείται τηλεδιάσκεψη (για το καλό τους) άσχετα εάν έχουν ήδη συνεδριάσει δια ζώσης κι άλλη φορά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Φίλοι συνδημότες

Η ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στηρίζει τον θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη αλλά επίσης έχει δηλώσει και ότι δεν θα συναινέσει ποτέ σε διαδικασίες που πλήττουν το κύρος του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξη μας στηλιτεύει την περίεργη εμμονή  της διοίκησης Τσακίρη, να αποφύγει την δια ζώσης διαυγή συνεδρίαση και την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη με συνθήκες που δεν θα επιδέχονταν υποψία αμφισβήτησης για το αποτέλεσμα της.  Δυστυχώς δεν εισακούστηκε (όπως και όλη η αντιπολίτευση) και με τη συνδρομή «ανεξάρτητων» συμβούλων και με οριακή απαρτία μιας ψήφου (!!!) εξέλεξε συμπαραστάτη με ψηφιακή πλατφόρμα και διαχειριστή της τον ίδιο τον αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής του δήμου και εφορευτική που όρισε η διοίκηση.

Οι υπεύθυνοι μάλιστα της πλατφόρμας με την οποία έγινε η ψηφοφορία «εγγυώνται» την εγκυρότητα του αποτελέσματος εφόσον κατ’ αυτούς «υπάρχει έστω κι ένα τίμιο μέλος της εφορευτικής επιτροπής».

Επειδή λοιπόν τιμιόμετρο δεν έχει εφευρεθεί ακόμη, θα έπρεπε η διοίκηση να προχωρήσει στην εκλογή του συμπαραστάτη με τον μοναδικό τρόπο που εγγυάται 100% την εγκυρότητα του αποτελέσματος δηλαδή ΠΑΡΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΠΗ.

Δεν το έπραξε όμως και τώρα δίνει το δικαίωμα στον καθένα να αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε στον εκλεγέντα συμπαραστάτη του δημότη στο Ωραιόκαστρο καλή επιτυχία στα καθήκοντα του.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.