Δήμαρχος Κιλκίς για τους “θεματοφύλακες”: Την “ιερή δήλωση” μίσους που έλαβα, την γνωρίζει η αστυνομία από το καλοκαίρι

Δήμαρχος Κιλκίς για τους “θεματοφύλακες”: Την “ιερή δήλωση” μίσους που έλαβα, την γνωρίζει η αστυνομία από το καλοκαίρι

Για τις απειλές που έχει δεχθεί προσωπικά μέσω επίσημης επιστολής από τους αυτοαποκαλούμενους θεματοφύλακες του συντάγματος, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η «ιερή δήλωση» που συνοδεύει την επιστολή και η οποία παρακινεί τους πολίτες σε εξέγερση με την χρήση όπλων έχει κοινοποιηθεί στην αστυνομία του Κιλκίς ήδη από το καλοκαίρι.

«Είναι μια επώνυμη προσωπική επιστολή από έναν πολίτη του Κιλκίς, συνταξιούχο στρατιωτικό, την οποία έστειλαν στο δημαρχείο και την παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στις 15 Δεκεμβρίου και μάλιστα την ημέρα της επίδοσης της επιστολής αυτής ήταν και επίμονος ο πολίτης να παραλάβει έναν αριθμό πρωτοκόλλου για να πιστοποιήσει προφανώς στον ανώτερό του ότι έκανε την υποχρέωσή του. Η επιστολή συνοδεύεται από προειδοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος, στρέφεται κατά εμού προσωπικά, τοπικών φορέων, δημοσιογράφων για υποτιθέμενα αδικήματα που τελούνται σε μια χώρα, όπως γράφει χαρακτηριστικά, τελούσα υπό κατοχή, για εσχάτη προδοσία, περιλαμβάνει και θέματα λαθρομεταναστών και εκφράζεται μια απέχθεια απέναντι σε όσα γίνονται στην χώρα μας τα τελευταία 11 χρόνια. Δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, θα πάρουν ακόμα και τα όπλα, θα χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία παρακινώντας και τους συμπολίτες μας να το πράξουν και ότι θα φτάσουν ακόμα και στην εκτέλεση. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορεί να συμβαίνουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα, είναι μια δήλωση που πνέει έναν εχθρικό, έναν ολοκληρωτικό λόγο, είναι γεμάτη μίσος εναντίον αιρετών, πολιτικών, δημοσιογράφων και όποιου υπηρετεί το πολίτευμα αυτό» σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Ακολουθείται και μια ιερή δήλωση, όπως την αποκαλούν, την οποία, αναφέρουν μέσα, ότι την υπογράφουν 666 άτομα. Εγώ ως όφειλα, ενημέρωσα την νομική υπηρεσία του δήμου και διαβιβάσαμε τα έγγραφα στην Εισαγγελία Κιλκίς και στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να πράξουν τα νόμιμα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι διαβάζοντας το έγγραφο αυτό της ιερής δήλωσης που κινητοποιεί τον  κόσμο σε εξέγερση, σε ένοπλη βία, είδα ότι έχει κοινοποιηθεί στην αστυνομία Κιλκίς από τις 14 Ιουλίου του 2021 και δεν γνωρίζω τι ενέργειες έγιναν από τότε έως ότου έλαβα και εγώ αυτή την επιστολή» υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

«Από τον Ιούλιο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν ξέρω τι έκαναν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές μέχρι που τους κοινοποίησα και εγώ αυτό το έγγραφο επίσημα και τους καλώ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πράξουν τα νόμιμα. Δεν είναι δυνατόν να απειλείται και να εκβιάζεται όχι μόνο ο δήμαρχος, αλλά κανένας πολίτης αυτής της χώρας» επεσήμανε τέλος ο δήμαρχος του Κιλκίς.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.