Δήμος Κιλκίς: «Έξυπνα Χωριά & Καινοτόμα Οικοσυστήματα»

Δήμος Κιλκίς: «Έξυπνα Χωριά & Καινοτόμα Οικοσυστήματα»

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σήμερα ως ομιλητής στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η ‘’Gaia Επιχειρείν’’ και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα ‘’Έξυπνα Χωριά και τα Καινοτόμα Οικοσυστήματα’’.

Στο ψηφιακό εργαστήριο που λειτούργησε στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις της ψηφιακής αρχιτεκτονικής της νέας ΚΑΠ στην ύπαιθρο με αιχμή τα ‘’Έξυπνα Χωριά’’ ενώ τονίστηκε η σημασία των ευρυζωνικών δικτύων στην αξιοποίηση των ισχυρών σημείων τους και στην απόκτηση καινοτόμων συστημάτων στη διαχείριση τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η γεωργία ακριβείας, αλλά και νέων δεξιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε ότι η δυναμική των ‘’Έξυπνων Χωριών’’ με την ενεργή εμπλοκή των ανθρώπινων πόρων μπορεί να επηρεάσει θετικά την τοπική οικονομία συμπληρώνοντας ότι όταν ανοίξει η δημόσια συζήτηση ο Δήμος Κιλκίς έχει να προτείνει πεδία εφαρμογών, ακόμη και σε πιλοτική μορφή ‘’Έξυπνων Χωριών’’ στα διοικητικά του όρια αλλά και ότι θα υποστηρίξει την ψηφιακή προσαρμογή τους.

Ως πρόδρομη ενέργεια ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού σε Κοινότητες ανέφερε τη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στην πρόσκληση 8 του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ αναφορικά με την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου με ισχυρή κάλυψη στις έξι έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και σε άλλα είκοσι δύο μικρά και μεγάλα χωριά του Δήμου Κιλκίς.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.