Δήμος Νεάπολης-Συκεών : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα παιδιά με αναπηρία

Το δήμο Νεάπολης-Συκεών, ως τον «πιο ευαισθητοποιημένο δήμο απέναντι στα παιδιά με αναπηρία», επέλεξε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) για να σηματοδοτήσει την έναρξη της κοινωνικής του πολιτικής στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσφέροντας στα ΚΔΑΠμεΑ δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μετά από πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη, που ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση του Οργανισμού, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αξιολόγησε θετικά την οργάνωση, την πλούσια δράση και τη λειτουργία των ευαίσθητων κοινωνικών δομών, με αποτέλεσμα να «εγκαινιάζει» την κοινωνική έξωθεν μαρτυρία του από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. επισκέφθηκαν τα ΚΔΑμεΑ Συκεών έχοντας μαζί τους δέκα φορητούς υπολογιστές (laptop).

Εκεί τους υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Παρή Γενίτσαρη, στελέχη των ΚΔΑΠμεΑ και τα παιδιά με αναπηρία, τα οποία παρέλαβαν τους υπολογιστές με ιδιαίτερη χαρά. Με την καθοδήγηση των ειδικών παιδαγωγών των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα κατά τις ώρες παραμονής τους στο σπίτι, να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να αντλούν πληροφορίες και εικόνες για διάφορα θέματα του ενδιαφέροντός τους, να βρίσκουν διάφορες ιδέες για κατασκευές που γίνονται στα ΚΔΑΠμεΑ και να συντάσσουν κείμενα πάνω σε επιλεγμένη θεματολογία.

 

Ιδιαίτερη φροντίδα για τα ΑμεΑ

 «Ο δήμος μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής επιδεικνύοντας μεγάλη φροντίδα για τα παιδιά και τους νέους με αναπηρία. Είναι τα παιδιά μας και οι ισότιμοι συμπολίτες μας και δικαιούνται όλα όσα δικαιούνται οι πάντες σε μια κοινωνία ίσως ευκαιριών. Μέσα από τα πλούσια προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσουμε παρέχουμε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να απολαύσουν τη ζωή ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση η προσφορά του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα αποδειχθεί ιδιαίτερα κρίσιμη», ανέφερε η αντιδήμαρχος, μεταφέροντας στους προϊσταμένους της ΔΥΕΔ του Οργανισμού Χρήστο Χήρα και Σάββα Τσαβδαρίδη και τις ευχαριστίες του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από την τελετή της παράδοσης-παραλαβής των υπολογιστών.

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα οι εκπρόσωποι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. παρέδωσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους νέους των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης, με τον κ. Χρήστο Χήρα να μεταφέρει μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης του προέδρου Γρηγόρη Βάρρα, ο οποίος «δέχθηκε με χαρά να προβεί σ’ αυτή τη δωρεά», όπως είπε. «Τα παιδιά με αναπηρία και ειδικές ανάγκες αξίζουν πολλά και οφείλουμε να τα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Έτσι, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση επιλέξαμε τα ΚΔΑΠμεΑ για αφετηρία της κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού, ξεκινώντας τις δράσεις μας από τον πιο ευαισθητοποιημένο δήμο απέναντι στα παιδιά με αναπηρία», πρόσθεσε.

«Την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού φάνηκε η μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία με τα παιδιά μέσω τηλεδιασκέψεων, κάτι που δεν ήταν εφικτό σε όλο το εύρος της ανάγκης. Με την ενίσχυση των δομών μας με επιπλέον υπολογιστές, θα μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τα παιδιά τις ώρες που θα βρίσκονται στο σπίτι τους. Επίσης, οι νέοι θα μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, ενώ για τα μικρά παιδιά θα υπάρχει διασκέδαση, ψυχαγωγία και εκπαιδευτικό κομμάτι», επισημαίνει η ειδική παιδαγωγός Γεωργία Παυλίδου.

Όπως αναφέρει η ειδική παιδαγωγός Σταυρούλα Παυλίδου, «στις εποχές που ζούμε θα ήταν πολύ σημαντικό οι νέοι με αναπηρία να δουλέψουν πάνω την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο έτσι ώστε η χρήση που κάνουν στο σπίτι να είναι πιο ελεγχόμενη, ένα γεγονός που αναφέρουν πολύ συχνά και οι γονείς. Για τα παιδιά που ήδη χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο σπίτι τους υπάρχει δυνατότητα για μεγάλη βελτίωση και πρόοδο και θα έχει καλό αποτέλεσμα».

    

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.